Reţele Electrice Dobrogea a finalizat modernizarea unor linii de înaltă tensiune şi a unor staţii de transformare; investiţie de 11 milioane de lei

T.B.
Companii / 4 martie

Reţele Electrice Dobrogea a finalizat modernizarea unor linii de înaltă tensiune şi a unor staţii de transformare; investiţie de 11 milioane de lei

Reţele Electrice Dobrogea (companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Dobrogea) a finalizat un proiect în valoare de aproximativ 11 milioane de lei, care a constat în creşterea capacităţii de distribuţie a patru linii electrice aeriene de înaltă tensiune din zona Constanţa - Medgidia - Mircea Vodă şi modernizarea a patru staţii de transformare din acelaşi areal, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, din care finanţarea nerambursabilă este de 10 milioane de lei, transmite sursa.

În cadrul proiectului au fost modernizate linii de înaltă tensiune (110 kV) pentru a permite racordarea surselor de energie regenerabilă, facilitând tranziţia spre reţele de distribuţie cu energie verde, decarbonizate, informează compania.

Zona acoperită de proiect se află pe traseele liniilor dintre staţiile electrice de transformare Constanţa Nord - Medgidia Nord, Nazarcea - Medgidia 1, Medgidia Nord - Mircea Vodă Nord şi Mircea Vodă Nord - Mircea Vodă. Lucrările efectuate au constat în înlocuirea conductorului pe traseul de reţea pentru a creşte capacitatea de distribuţie, în modernizarea stâlpilor prin revopsire, întăriri de fundaţii şi înlocuirea a şase stâlpi de beton de înaltă tensiune, dar şi în înlocuirea transformatorilor de măsură din cele patru staţii de transformare, relatează sursa citată.

Potrivit comunicatului, "Pentru a avea reţele reziliente, adaptate noilor tendinţe energetice, avem nevoie de ample proiecte de modernizare pe care le derulăm şi prin mecanisme de finanţare cu o componentă nerambursabilă. Cel finalizat acum cu ajutorul fondurilor POIM vizează o zonă în expansiune accelerată dintr-o regiune mai amplă care se remarcă prin multitudinea proiectelor regenerabile. Drept urmare, avem nevoie de linii de înaltă tensiune cu o capacitate de distribuţie mărită şi adaptată necesităţilor actuale şi viitoare de distribuţie", a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

În urma finalizării proiectului, patru staţii de transformare din zona vizată au fost modernizate, prin înlocuirea transformatorilor de măsură, pentru preluarea energiei produse din surse regenerabile, iar liniile electrice de 110 kV modernizate au o lungime de 14 km, transmite sursa precizată.

Proiectul, iniţiat în septembrie 2022, cu o durată totală de 17 luni, a condus la mărirea gradului de siguranţă în alimentare a clienţilor, producători şi consumatori, prin reconductorarea liniilor, modernizarea stâlpilor şi mărirea capacităţii de distribuţie a reţelei, ce va permite creşterea energiei produse din surse regenerabile, contribuind la obiectivul de decarbonizare prevăzut în Strategia Energetică şi Planul Naţional Intregrat în Energie şi Schimbări Climatice, potrivit datelor companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb