Reţele Electrice Dobrogea a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice în Constanţa; proiect de peste 45 milioane de lei

T.B.
Companii / 9 februarie

Reţele Electrice Dobrogea a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice în Constanţa; proiect de peste 45 milioane de lei

Reţele Electrice Dobrogea (companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Dobrogea) a finalizat prima etapă dintr-un proiect în valoare de peste 45,6 milioane de lei, TVA inclus, din care valoarea eligibilă actualizată este de 30,6 milioane lei care constă în modernizarea infrastructurii energetice din municipiul Constanţa, se arată într-un comunicat al Reţele Electrice, remis redacţiei.

Componenta de modernizare a unei părţi a reţelelor de medie tensiune din Constanţa vizate în cadrul proiectului este cofinanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, din care valoarea eligibilă, finanţată prin POIM 2014-2020, este de 8,9 milioane de lei, conform sursei indicate.

În cadrul primei etape a proiectului au fost modernizate parţial reţelele de medie tensiune din municipiul Constanţa, în beneficiul a 12.553 de clienţi din municipiu, precizează sursa citată. Lucrările au constat în modernizararea a 21 de posturi de transformare, alimentate prin linii de medie tensiune cu plecare din 5 staţii de transformare de înaltă tensiune 110/20 kV, astfel încât serviciul de distribuţie a energiei electrice să fie îmbunătăţit, arată datele comunicatului.

O altă componentă a proiectului realizată în această primă etapă o reprezintă dezoltarea şi implementarea, cu fonduri proprii, a unei platforme în cloud de tip analytics pentru procesul de măsură-încasare prin intermediul căreia se procesează date de la toate contoarele inteligente ale operatorului de distribuţie, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Infrastructura energetică din Constanţa are nevoie să ţină pasul cu dezvoltarea accelerată a oraşului. De aceea ne orientăm şi către proiecte cu o parte de finanţare nerambursabilă, pentru că amploarea eforturilor de modernizare este semnificativă. Vizăm toate segmentele de distribuţie a energiei electrice pentru a avea reţele electrice inteligente, robuste, iar clienţii să beneficieze de o experienţă mai bună. De asemenea, în cadrul proiectului, companiile Reţele Electrice au dezvoltat o platformă digitală pentru agregarea datelor de consum ale clienţilor cu contoare inteligente din toate cele trei regiuni în care sunt prezenţi aceşti operatori de distribuţie. În ceea ce îi priveşte pe clienţii cu contoare inteligente din Constanţa, aceştia pot să îşi monitorizeze consumul de energiei electrică în timp real şi astfel să adopte comportamente mai eficiente din punct de vedere energetic. Vom continua şi instalarea de contoare inteligente în cât mai multe locuri de consum din zonă", a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

Proiectul, iniţiat în aprilie 2020, a condus la modernizarea unei porţiuni de reţea care asigură clienţilor un serviciu de distribuţie a energiei electrice superior, la un nivel de calitate standardizat, conform sursei.

Cea de-a treia componentă a proiectului va fi realizată în a doua etapă, finanţată prin Programul de Dezvoltare Durabilă. Această componentă are în vedere reducerea consumului mediu de energie pe locuinţă şi creşterea calităţii serviciului de distribuţie; în localităţile vizate va fi implementată şi o platformă integrată pentru managementul avansat al reţelei de distribuţie, se mai arată în comunicat.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb