RetuRO deschide la Braşov un nou centru pentru colectarea ambalajelor SGR

R.S.
Comunicate de presă / 1 aprilie

RetuRO deschide la Braşov un nou centru pentru colectarea ambalajelor SGR

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, deschide în judeţul Braşov cel de-al treilea centru regional de colectare a ambalajelor SGR, situat în cadrul parcului logistic VGP, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, cu o suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi, centrul regional din Braşov este dotat cu echipamente avansate de procesare a ambalajelor, care includ maşini de numărat PET şi doze de aluminiu, maşini de numărat ambalaje din sticlă, buncăre pentru depozitarea sticlei şi prese de balotat. Capacitatea anuală de procesare a centrului de la Braşov este de peste 240 de milioane de ambalaje.

Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO, a declarat: "După cum am anticipat de la începutul lansării sistemului, deschiderea graduală a centrelor regionale va fi coordonată cu creşterea numărului de ambalaje SGR pe piaţă. În prezent, avem trei centre RetuRO operaţionale, care pot procesa cumulat peste 1,7 miliarde de ambalaje anual, de peste trei ori mai mult decât totalul ambalajelor SGR introduse pe piaţă până în prezent. Vom continua să ne concetrăm pe extinderea infrastructurii şi în următoarele 3 luni, avem planificată deschiderea centrelor din judeţele Ilfov, Dolj, Bacău şi Prahova", se arată în comunicat.

Centrul regional va deservi judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Sibiu şi zonele înconjurătoare. Aici vor fi transportate atât ambalajele de băuturi SGR colectate manual, cât şi automat, prin echipamente de tip RVM. Operaţionalizarea acestei unităţi de procesare a ambalajelor SGR creează noi de locuri de muncă ecologice, noul centru având aproximativ 40 de angajaţi, se precizează în comunicat.

Sistemul de Garanţie-Returnare a evoluat constant în primele luni de la lansare, un număr tot mai mare de ambalaje SGR fiind puse pe piaţă de către producători în această perioadă şi returnate de către consumatori în centrele special amenajate. În primele 3 luni de funcţionare a sistemului, consumatorii au returnant în total peste 23 de milioane de ambalaje SGR, numărul acestora crescând exponenţial de la 31.000 de unităţi în decembrie 2023, la 21 de milioane în luna februarie, fiind estimate peste 60 de milioane de unităţi returnate în luna martie. Cea mai mare parte a acestor ambalaje a fost deja direcţionată către unităţi de reciclare, ultima etapă a acestui mecanism, confirmând astfel funcţionarea eficientă a SGR, se menţionează în comunicat.

Sistemul de Garanţie-Returnare din România a fost gândit pe baza celor mai bune practici la nivel internaţional. În acest moment, un astfel de sistem este implementat în 41 de ţări la nivel mondial şi în 15 ţări europene, printre care şi România. Studiile de caz arată că în ţările în care a fost implementat, ratele de colectare au crescut până la 90%, într-un interval de doi, până la trei ani, este notat în comunicat.

Sistemul de Garanţie-Returnare reprezintă un pas semnificativ în direcţia promovării unei economii circulare în România. SGR este un instrument util, transparent şi accesibil, care contribuie la un mediu mai curat pentru un viitor sustenabil, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb