REUNIUNE A G7 CONSACRATĂ AFRICII: Macron şi Merkel vor să întărească lupta antijihadistă în ţările din Sahel

T.T.
Internaţional /

Angela Merkel şi Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Angela Merkel şi Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Cancelarul federal german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au îndemnat duminică, în cadrul summitului G7 de la Biarritz, la "extinderea" cu alte ţări şi la "întărirea" financiară a coaliţiei internaţionale care ajută ţările din Sahel să lupte împotriva grupărilor jihadiste, informează AFP.

La finalul unei reuniuni a G7 consacrate Africii, cancelarul german şi preşedintele francez au exprimat necesitatea "schimbării de scară şi de metodă", potrivit lui Macron, pentru că "situaţia nu încetează să se deterioreze" în regiunea Sahel, potrivit Angelei Merkel.

În acest scop, ei au anunţat crearea unui nou parteneriat, ale cărui modalităţi vor fi fixate în cadrul unei conferinţe franco-germane ce va avea loc până la sfârşitul anului, a precizat Merkel. "Germania se simte foarte angajată", a subliniat ea.

Însă, potrivit Angelei Merkel, iniţiativa nu va duce la o creştere a numărului de militari germani desfăşuraţi în zonă, cifraţi în prezent la câteva sute în misiuni de formare şi de sprijinire a forţei ONU în Mali, Minusma. În ceea ce o priveşte, Franţa mobilizează 4.500 de soldaţi în Sahel pentru operaţiunea sa antijihadistă Barkhane.

Prezent alături de cei doi, preşedintele Burkinei Faso, Roch Marc Christian Kabore, care deţine în prezent preşedinţia G5 Sahel (Mali, Niger, Mauritania, Ciad şi Burkina Faso), forţă militară multinaţională pentru lupta împotriva multiplelor grupări jihadiste, a insistat asupra necesităţii "unui sprijin masiv în termeni de dezvoltare".

Burkina Faso se confruntă de patru ani cu o spirală a violenţelor atribuite mai multor grupări jihadiste, dintre care unele afiliate Al-Qaida, iar altele grupării Stat Islamic.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. doi papagali, care din pacate, au pozitii cheie. Macron cel putin este o caricatura. Cum a putut o tara mare ca Franta sa aleaga un asemenea om ? dar daca privim inapoi in istoria Frantei mai gasim destui macroni

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS