Reuters: BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

R.S.
Bănci-Asigurări / 10 aprilie

Sursa foto: Ebrd.com

Sursa foto: Ebrd.com

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat astăzi un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru 2023, în contextul unor investiţii record de 13,1 miliarde de euro, transmite Reuters.

Instituţia fianciară a precizat că profitul net de 2,1 miliarde de euro înregistrat în 2023, aproape de profitul record de 2,5 miliarde de euro înregistrat în 2021, s-a datorat în mare parte performanţelor înregistrate de investiţiile sale în acţiuni, în regiunile unde operează. Anul trecut, investiţiile în acţiuni ale BERD i-au adus un câştig de un miliard de euro, comparativ cu pierderi de 1,1 miliarde de euro în 2022, potrivit Reuters.

"În condiţiile în care provocările globale, precum crizele climatice, incertitudinile macroeconomice şi tensiunile geopolitice, devin din ce în ce mai acute, BERD are capacitatea de a-şi accelera sprijinul pentru clienţi şi ţările unde operează", a declarat directorul financiar Soha El-Turky, informează sursa citată.

În 2023, boardul BERD a aprobat o majorare de capital de patru miliarde de euro care va permite băncii să sprijine noi investiţii în Ucraina.

Finanţarea oferită de BERD este una importantă în contextul în care majorarea dobânzilor la nivel global a dus la creşterea costurilor cu împrumuturile pentru majoritatea debitorilor, mai transmite Reuters.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România iar până în prezent a investit 10,9 miliarde de euro prin 524 proiecte în ţară, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii şi dezvoltarea sectorului privat şi a pieţelor de capital, scrie sursa precizată.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb