Abonament gratuit

REUTERS:Comisia Europeană acuză şapte bănci de manipularea cursului de schimb valutar

T.T.
Bănci-Asigurări /

Comisia Europeană acuză şapte bănci de manipularea cursului de schimb valutar

Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS şi o mică bancă din Japonia ar urma să fie amendate de Comisia Europeană în următoarele săptămâni pentru manipularea cursului de schimb valutar, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În schimb, banca elveţiană Credit Suisse, care anterior anunţase că nu a găsit dovezi că ar fi încălcat reglementările, va contesta în instanţă acuzaţiile.

Nu este clar, încă, dacă ancheta Comisiei Europene va fi finalizată la timp pentru a fi impusă o amendă şi împotriva băncii elveţiene, susţin sursele.

Reprezentanţii Executivului comunitar şi ai băncilor nu au comentat informaţia.

Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

Ancheta privind practicile incorecte ale celor şapte bănci a durat şase ani, susţin sursele.

Acestea adaugă că este posibil ca deciziile să fie anunţate mai degrabă pe parcursul următoarelor săptămâni decât într-o singură zi.

Şi în SUA Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland şi UBS au fost amendate cu peste 2,8 miliarde de dolari.

Autorităţile SUA au dezvăluit că manipularea cursului de schimb valutar se realiza prin camere de chat cu nume ca: "The Cartel," "The Mafia" şi "The Bandits' Club".

Conform unei recente analize realizate de analiştii Bloomberg Intelligence, băncile europene au cheltuit în ultimul deceniu cel puţin 81 de miliarde de dolari pentru rezolvarea acuzaţiilor vizând manipularea pieţei şi încălcarea sancţiunilor şi vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Numai in Romania toate bancile care opereaza in piata bancara nu au comis nici o abaterea in ultimii 30 de ani deoarece avem o justitie mai tare decat cea din SUA Marea Britanie si de oriunde din lume. Rezulta ca in romania justitia este cea mai tare din lume deoarece nici o entitare bancara nu a indrazinit sa icalce vreo reglementare.

    1. Bravo Moise Curan. De la UE ne vine lumina. Iar bancile sunt stelele.

    Aiurea, e razbunarea UE (aka Merkel) pentru amenda Deutsche Bank de 1,2 miliarde USD primita in State...nu vedeti ca toate bancile sunt anglo-saxone? UE nu a auzit de ING, Danske Bank, Deutsche Bank...toate cu evaziuni de miliarde de euro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS