Reuters: Franţa, Germania şi Italia au ajuns la un acord cu privire la modul de reglemetare IA

A.F.
Internaţional / 20 noiembrie

Reuters: Franţa, Germania şi Italia au ajuns la un acord cu privire la modul de reglemetare IA

Franţa, Germania şi Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui să fie reglementată inteligenţa artificială, potrivit unui document comun văzut de Reuters, ceea ce ar urma să accelereze negocierile la nivel european, transmite Reuters.

Cele trei guverne susţin angajamente care sunt voluntare, dar obligatorii pentru furnizorii mici şi mari de AI din Uniunea Europeană care le susţin.

Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE negociază modul în care blocul ar trebui să se poziţioneze.

În iunie, Parlamentul European a prezentat o "Lege AI" menită să limiteze riscurile aplicaţiilor AI şi să evite efectele discriminatorii, valorificând în acelaşi timp puterea inovatoare a AI.

În timpul discuţiilor, Parlamentul European a propus ca un codul de conduită să fie iniţial obligatoriu doar pentru furnizorii importanţi de AI, care sunt în principal din SUA.

Cele trei guverne din UE au spus că acest avantaj competitiv aparent pentru furnizorii europeni mai mici ar putea avea dezavantajul de a reduce încrederea în ei şi de a duce la mai puţini clienţi.

Prin urmare, regulile de conduită şi transparenţă ar trebui să fie obligatorii pentru toată lumea, au spus acestea.

Iniţial, nu ar trebui impuse sancţiuni, potrivit proiectului. Dacă se constată încălcări ale codului de conduită după o anumită perioadă de timp însă, s-ar putea institui un sistem de sancţiuni.

În viitor, o autoritate europeană va monitoriza conformitatea cu standardele, se arată în publicaţie.

Ministerul Economiei din Germania, care se ocupă de subiect împreună cu Ministerul Afacerilor Digitale, a spus că legile şi controlul de stat nu ar trebui să reglementeze AI în sine, ci mai degrabă aplicarea acesteia.

Ministrul Afacerilor Digitale, Volker Wissing, a declarat pentru Reuters că este foarte mulţumit că s-a ajuns la un acord cu Franţa şi Germania pentru a limita doar utilizarea AI.

"Trebuie să reglementăm aplicaţiile şi nu tehnologia, dacă vrem să jucăm în cea mai mare ligă AI din lume", a spus Wissing.

Secretarul de stat pentru afaceri economice, Franziska Brantner, a declarat pentru Reuters că este esenţial să valorificăm oportunităţile şi să limitam riscurile.

"Am elaborat o propunere care poate asigura un echilibru între ambele obiective într-un teren tehnologic şi juridic care nu a fost încă definit", a spus Brantner.

În timp ce guvernele din întreaga lume încearcă să capteze beneficiile economice ale inteligenţei artificiale, Marea Britanie a găzduit în noiembrie primul său summit privind siguranţa inteligenţei artificiale.

Guvernul german găzduieşte luni şi marţi un summit digital la Jena, în statul Turingia, care va reuni reprezentanţi ai politicii, afacerilor şi ştiinţei. Problemele legate de AI vor fi, de asemenea, pe ordinea de zi, atunci când guvernele german şi italian vor purta discuţii la Berlin, miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb