Abonament gratuit

REUTERS:Generali, favorit pentru achiziţionarea companiei de asigurări Tranquilidade

T.T.
Bănci-Asigurări /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul italian Assicurazioni Generali SpA poartă negocieri exclusive pentru a prelua compania portugheză de asigurări Tranquilidade, în scopul extinderii prezenţei sale în statul iberic, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.

Generali a oferit mai mult decât compania spaniolă de asigurări Grupo Catalana Occidente şi este aproape de achiziţionarea firmei cu sediul în Lisabona, susţin sursele.

Generali, a treia companie de asigurări din Europa, are o cotă de piaţă de 5% în Portugalia, în timp ce, pe piaţa internă, Tranquilidade, cu o vechime de 148 de ani, este pe locul doi, după Fidelidade (deţinut de Fosun).

Tranzacţia, care evaluează Tranquilidade la 550 - 600 milioane de euro, ar putea fi semnată săptămâna viitoare, susţin sursele.

Reprezentanţii Generali şi ai Grupo Catalana Occidente nu au comentat informaţia.

Tranquilidade este controlată de fondul american de investiţii Apollo, care a cumpărat-o în 2015 de la Banco Espirito Santo, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 200 milioane de euro.

Apollo a lansat, anul acesta, vânzarea Tranquilidade, de care sunt interesate şi companiile de asigurări Allianz (Germania), Ageas (Belgia) şi Mapfre (Spania), dar numai Generali şi Catalana au ajuns în stadiul final al licitaţiei, condusă de Societe Generale, Jefferies şi Arcano Partners, au adăugat sursele.

Generali a semnalat anterior că este dispusă la achiziţii pentru a intra pe noi pieţe şi, de asemenea, este interesată de oportunităţi în Europa Centrală şi de Est. Expansiunea în Europa este unul dintre pilonii strategiei directorului general Philippe Donnet, în contextul în care fuziunile şi achiziţiile modifică peisajul în industria asigurărilor.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie