Reuters: Guvernele spionează utilizatorii Apple şi ai Google prin intermediul notificărilor push

A.F.
Internaţional / 7 decembrie 2023

Reuters: Guvernele spionează utilizatorii Apple şi ai Google prin intermediul notificărilor push

Guverne neidentificate supraveghează utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor push ale aplicaţiilor lor, a avertizat miercuri un senator american, citat de Reuters.

Într-o scrisoare adresată Departamentului de Justiţie, senatorul Ron Wyden a spus că oficialii străini cer datele de la Google, parte a grupului Alphabet, Google şi Apple.

Deşi detaliile sunt puţine, scrisoarea prezintă încă o cale prin care guvernele pot urmări smartphone-urile.

Aplicaţiile de toate tipurile se bazează pe notificări push pentru a alerta utilizatorii de smartphone-uri cu privire la mesajele primite, ştirile de ultimă oră şi alte actualizări. Acestea sunt sunetele sau indicatorii vizuali pe care utilizatorii le primesc atunci când primesc un e-mail sau echipa lor sportivă câştigă un joc.

Ceea ce utilizatorii nu realizează adesea este că aproape toate astfel de notificări călătoresc pe serverele Google şi Apple. Acest lucru le oferă celor două companii o perspectivă unică asupra traficului care circulă de la acele aplicaţii către utilizatorii lor şi, la rândul lor, le pune "într-o poziţie unică pentru a facilita supravegherea guvernamentală a modului în care utilizatorii folosesc anumite aplicaţii", a spus Wyden.

El a cerut Departamentului de Justiţie "să abroge sau să modifice orice politică" care împiedică discuţiile publice despre spionarea notificărilor push.

Într-o declaraţie, Apple a spus că scrisoarea lui Wyden le-a oferit deschiderea de care aveau nevoie pentru a împărtăşi mai multe detalii cu publicul despre modul în care guvernele monitorizează notificările push.

"În acest caz, guvernul federal ne-a interzis să facem schimb de informaţii. Acum, că această metodă a devenit publică, ne actualizăm raportarea de transparenţă pentru a detalia acest tip de solicitări", a spus compania într-un comunicat.

Google a spus că împărtăşeşte "angajamentul lui Wyden de a menţine utilizatorii informaţi despre aceste solicitări".

Departamentul de Justiţie nu răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la supravegherea notificărilor push sau dacă a împiedicat Apple de la Google să vorbească despre asta.

Scrisoarea lui Wyden a citat "un pont" ca sursă a informaţiilor despre supraveghere.

Personalul său nu a detaliat despre ce informaţie este vorba, dar o sursă familiarizată cu chestiunea a confirmat că atât agenţiile guvernamentale străine, cât şi cele din SUA au cerut Apple şi Google metadate legate de notificările push, de exemplu, pentru a corela utilizatorii anonimi ai aplicaţiilor de mesagerie cu anumite conturi Apple sau Google.

Sursa a refuzat să identifice guvernele străine implicate în formularea cererilor, dar le-a descris drept democraţii aliate cu Statele Unite.

Sursa a spus că nu ştiu cât timp au fost strânse astfel de informaţii în acest fel.

Majoritatea utilizatorilor nu se gândesc la notificări push, dar ocazional au atras atenţia tehnologilor din cauza dificultăţii de a le implementa fără a trimite date către Google sau Apple.

La începutul acestui an, dezvoltatorul francez David Libeau a spus că utilizatorii şi dezvoltatorii nu erau adesea conştienţi de modul în care aplicaţiile lor transmiteau date către giganţii tehnologici din SUA prin notificări push, numindu-le "un coşmar de confidenţialitate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deci nu si guvernul sua? ....buna gluma.......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb