Reuters: Meta Platforms a lansat versiuni timpurii ale celui mai recent model de limbaj mare al său, Llama 3

A.F.
Companii / 19 aprilie

Reuters: Meta Platforms a lansat versiuni timpurii ale celui mai recent model de limbaj mare al său, Llama 3

Meta Platforms a lansat joi versiuni timpurii ale celui mai recent model de limbaj mare al său, Llama 3, şi un generator de imagini care actualizează imaginile în timp real, la solicitarea utilizatorilor, în timp ce se grăbeşte să ajungă din urmă liderul de piaţă OpenAI, transmite Reuters.

Modelele vor fi integrate în asistentul său virtual Meta AI, pe care compania îl prezintă drept cel mai sofisticat dintre serviciile existente gratuite, invocând comparaţii de performanţă pe subiecte precum raţionamentul, codificarea şi scrierea creativă faţă de ofertele rivalilor, inclusiv Google, parte a grupului Alphabet, şi startupul francez Mistral AI.

Asistentul Meta AI actualizat va primi o poziţie mai proeminentă în aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger ale Meta, precum şi un nou site web independent care îl poziţionează să concureze mai direct cu ChatGPT al OpenAI, susţinut de Microsoft.

O pagină de destinaţie care întâmpină vizitatorii pe site-ul respectiv îi solicită să încerce să-l pună pe asistent să creeze o listă de împachetare pentru vacanţă, să joace jocuri despre muzicală din anii 1990 cu ei, să ofere ajutor pentru teme şi să picteze imagini ale orizontului oraşului New York.

Meta s-a străduit să promoveze produsele AI generative către miliardele sale de utilizatori, pentru a contesta poziţia de lider a OpenAI asupra tehnologiei, implicând o revizuire costisitoare a infrastructurii de calcul şi consolidarea echipelor de cercetare şi produse anterior distincte.

Gigantul reţelelor sociale şi-a lansat în mod deschis modelele Llama pentru a fi utilizate de către dezvoltatorii care creează aplicaţii AI, ca parte a efortului său de recuperare a terenului, deoarece o opţiune gratuită puternică ar putea împiedica planurile rivalilor de a câştiga venituri din tehnologia lor proprietară.

Strategia a stârnit preocupări de siguranţă din partea criticilor care se tem de ce pot construi actorii fără scrupule.

Meta a echipat Llama 3 cu noi capacităţi de codare pe computer şi i-a alimentat imagini precum şi text în timpul antrenamentului de această dată, deşi pentru moment modelul va scoate doar text, a declarat Chris Cox, director de produs Meta, într-un interviu.

Raţionamentul mai avansat, cum ar fi capacitatea de a crea planuri mai lungi în mai mulţi paşi, vor urma în versiunile ulterioare, a adăugat el.

Versiunile planificate pentru lansare în lunile următoare vor fi, de asemenea, capabile de "multimodalitate", ceea ce înseamnă că pot genera atât text, cât şi imagini, a spus Meta în postările de pe blog.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb