Reuters: Producţia de vehicule a Stellantis în Italia a scăzut cu 10% în primul trimestru

F.D.
Companii / 7 aprilie

Reuters: Producţia de vehicule a Stellantis în Italia a scăzut cu 10% în primul trimestru

Producţia de autoturisme şi autoutilitare a grupului Stellantis în fabricile italiene a scăzut cu 9,8% în primele trei luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 170.415 unităţi, potrivit sindicatului FIM-CISL, relatează Reuters.

Producătorul auto poartă discuţii cu guvernul italian cu privire la un plan de inversare a tendinţei multianuale de scădere a producţiei în ţară şi de a o aduce înapoi la un milion de unităţi până la sfârşitul acestui deceniu, implicând o creştere globală a producţiei de aproximativ 25% în comparaţie cu anul trecut.

Datele din primul trimestru "îndepărtează Stellantis de ţinta unei producţii de un milion de vehicule", a declarat şeful FIM-CISL Ferdinando Uliano, prezentând un raport trimestrial privind nivelurile de producţie ale Stellantis.

Grupul auto franco-italian a spus că obiectivul de producţie depinde de mai mulţi factori, inclusiv de stimulente pentru achiziţionarea de maşini, costuri mai mici cu energia şi dezvoltarea unei reţele de încărcare a vehiculelor electrice.

Producţia din primul trimestru a scăzut cu 51% la fabrica din Mirafiori, deoarece întârzierile noii scheme de stimulente pentru achiziţionarea de maşini din Italia şi o cerere globală slabă de vehicule complet electrice au afectat ratele de producţie ale maşinii mici 500 BEV de la Fiat, a spus FIM-CISL.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a declarat că grupul nu comentează în mod normal cu privire la datele de producţie raportate de sindicat.

Sindicatul preconizează o producţie pe întregul an pentru Stellantis în Italia de 630.000 de vehicule în 2024, în scădere faţă de 751.000 anul trecut, pe baza datelor din primul trimestru.

Prognoza, însă, nu ţine cont de stimulentele pentru achiziţionarea de maşini anunţate de guvern, în valoare de aproximativ 950 de milioane de euro pentru 2024, care ar urma să intre în vigoare în acest trimestru.

"Suntem încrezători că această prognoză se poate îmbunătăţi pe parcursul anului", a spus Uliano, adăugând că Stellantis estimează că stimulentele ar putea adăuga vânzări de 20.000 de unităţi pentru 500 BEV în 2024.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Anul acesta se preconizeza o productie de 18 milioane BEV la nivel global adica 25% din productia de autovehicule...una din patru masini este electrica. Industria auto ICE este cu un picior in groapa...se pregateste industria producatoare de hidrocarburi:-)...Cine a mizat pe gaz, petrol si nuclear, "run Forest, run":-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb