Reuters: Qatarul va creşte producţia de gaze, în pofida unei scăderi accentuate a preţurilor la nivel mondial

A.F.
Internaţional / 26 februarie

Reuters: Qatarul va creşte producţia de gaze, în pofida unei scăderi accentuate a preţurilor la nivel mondial

Qatarul va creşte producţia de gaze, în pofida unei scăderi accentuate a preţurilor la nivel mondial, continuând cu planurile de a extrage o cantitate mai mare, pe fondul concurenţei acerbe cu rivali precum Statele Unite, transmite Reuters.

Directorul general al QatarEnergy, Saad al-Kaabi, a anunţat duminică o nouă extindere a producţiei de gaze naturale lichefiate, care va adăuga încă 16 milioane de tone pe an (mtpa) planurilor de expansiune existente, ducând capacitatea totală la 142 mtpa.

Anunţul din Qatar vine în timp ce preţurile gazelor din SUA se tranzacţionează aproape de un minim istoric dacă sunt ajustate la inflaţie, după un deceniu de creşteri fulminante ale producţiei, care au făcut din SUA unul dintre cei mai importanţi exportatori de petrol şi gaze.

Preţurile gazelor din Europa au scăzut, de asemenea, puternic, în pofida unei scăderi a livrărilor Rusiei, după ce SUA şi Qatarul au contribuit la înlocuirea volumelor pierdute.

Kaabi a spus că pieţele de gaze din Asia vor continua să crească, iar Europa va avea în continuare nevoie de mai multe gaze în viitorul apropiat.

"Încă credem că există un viitor mare pentru gaze pentru cel puţin 50 de ani şi ori de câte ori putem face mai mult din punct de vedere tehnic, vom face mai mult", a spus el la o conferinţă de presă pentru a anunţa extinderea la Doha.

"Vedem că Europa va avea nevoie de gaze pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp. Dar creşterea din Asia va fi cu siguranţă mai mare decât creşterea din Europa, în principiu determinată de creşterea populaţiei".

Cu acest impuls suplimentar, extinderea generală a North Field de la 77 mtpa în prezent la 142 mtpa până în 2030 reprezintă o creştere de 85% a producţiei.

Qatarul se numără printre cei mai mari exportatori mondiali de GNL, mărind producţia de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022.

În ciuda scăderii preţurilor, toţi marii producători de gaze, inclusiv SUA, Australia şi Rusia, doresc să mărească în continuare producţia, pariând pe creşterea în continuare a cererii, dar se tem că gazele lor ar putea să nu fie necesare peste decenii, dacă tranziţia energetică va face energia verde mai ieftină.

Această ultimă expansiune ar putea să nu fie ultima pentru gigantul energetic din Golf, deoarece Kaabi a spus că evaluarea rezervelor de gaze din Qatar va continua şi producţia va fi extinsă în continuare, dacă va fi nevoie pe piaţă.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb