Reuters: Un grup de lobby din Spania cere prelungirea utilizării centralelor nucleare ale ţării

A.F.
Internaţional / 6 noiembrie 2023

Reuters: Un grup de lobby din Spania cere prelungirea utilizării centralelor nucleare ale ţării

Unul dintre principalele grupuri de lobby de afaceri din Spania cere prelungirea utilizării centralelor nucleare ale ţării, pe care guvernul condus de premierul interimar Pedro Sanchez intenţionează să înceapă să le închidă din 2027, transmite Reuters.

Soarta centralelor nucleare ale Spaniei a devenit o problemă fierbinte în campania electorală recentă, Partidul Popular (PP) de opoziţie conservatoare angajându-se să inverseze eliminarea planificată a centralelor nucleare, care generează aproximativ o cincime din energia electrică a ţării.

Un acord de coaliţie între partidele de centru-stânga care doresc să formeze un guvern a confirmat "dezafectarea ordonată şi progresivă" a reactoarelor nucleare.

"Poziţiile ideologice nu ar trebui să ne împiedice să recunoaştem necesitatea de a prelungi durata de viaţă utilă a centralelor electrice deja instalate, care garantează stabilitatea sistemului", a declarat Manuel Perez-Sala, preşedintele lobby-ului de afaceri Circulo de Empresarios, care spune că printre membrii săi se numără 230 de lideri de afaceri şi manageri de top.

Menţinerea în funcţiune a centralelor nucleare necesită investiţii de mai multe miliarde de euro în centrale vechi, dar oferă asigurarea unei energii stabile, a spus el la un eveniment despre tranziţie energetică organizat de grup la Madrid.

Ministrul interimar al Energiei, Teresa Ribera, care susţine un model energetic bazat pe energie regenerabilă, cum ar fi solar şi eolian, a apărat de mai multe ori eliminarea treptată a energiei nucleare.

Prelungirea duratei de viaţă a centralelor nucleare "nu este viabilă şi costul acesteia ar cădea neapărat asupra cetăţenilor, pentru că este necesară garantarea investiţiilor în siguranţă", a spus ea în timpul campaniei electorale.

Grupul de lobby a subliniat, de asemenea, importanţa certitudinii juridice şi a "unui cadru de reglementare fără suişuri şi coborâşuri, în special de natură retroactivă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb