Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

REUTERS:UniCredit a îngheţat proiectul de fuziune cu Commerzbank

T.E.
Bănci-Asigurări /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul UniCredit a decis să îngheţe proiectul referitor la o posibilă ofertă de preluare a băncii germane Commerzbank, deoarece acesta din urmă nu vrea să intre în discuţii imediat după ce au eşuat negocierile cu Deutsche Bank, au declarat, astăzi, pentru Reuters, mai multe surse din apropierea acestui dosar.

La mijlocul lunii mai, Reuters anunţa că UniCredit ar fi angajat banca de investiţii Lazard, printre consilierii căreia se numără şi Jorg Asmussen, fost secretar de stat în Ministerul german de Finanţe, precum şi banca americană JPMorgan pentru o tranzacţie în urma căreia grupul bancar italian ar urma să preia Commerzbank.

Aceste informaţii lăsau să se întrevadă posibilitatea unei operaţiuni care ar fi permis celui mai mare grup bancar italian să se dezvolte dincolo de piaţa sa internă, un punct central în strategia de extindere a directorului general de la UniCredit, Jean-Pierre Mustier.

Potrivit surselor, consilierii UniCredit nu au putut discuta prea mult cu cei ai Commerzbank, care este reprezentată de Goldman Sachs şi Rothschild.

În aceste condiţii, Jean-Pierre Mustier a fost nevoit să îşi revizuiască proiectele deoarece Commerzbank a cerut o perioadă de respiro deoarece nu este gata să negocieze o nouă operaţiune în condiţiile în care tocmai au eşuat negocierile cu Deutsche Bank.

"Commerzbank a comunicat UniCredit că are nevoie de timp pentru a analiza care este cel mai bun plan de acţiune", a declarat una din surse. Aceasta a adăugat că situaţia ar putea evolua în timp dar că este dificil de prognozat când anume vor fi gata germanii să se aşeze la masa negocierilor cu UniCredit.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului.

UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS