Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

REVISTA PRESEI 07.01.2019

M.I.
Revista Presei /

REVISTA PRESEI 07.01.2019

Adevărul

Tudorel Toader îl sfidează pe Dragnea: inventează alibiuri ca să blocheze ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale

Publicaţia "Adevărul" scrie că Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu mai vrea să-şi asume ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, cerută de Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru "Adevărul". Toader a dat şi câteva semnale publice că nu acceptă comanda PSD. Motivul? S-ar face de râs ca profesor de drept.

Tudorel Toader a scris pe Facebook, într-un mesaj dedicat celor "dornici de adevăr", că a trimis două proiecte de lege la Parlament: unul pentru modificarea Codului penal, altul pentru modificarea Codului de procedură penală, "în sensul punerii de acord cu deciziile CCR". Numai că proiectele invocate de Toader au fost trimise spre Parlament în toamna anului 2017, înainte ca PSD să se apuce de modificat legile Justiţiei şi Codurile penale. Când vorbeşte despre deciziile CCR, Toader invocă, de fapt, hotărârile Curţii de dinainte ca PSD să ajungă la Putere.

Bancherul

Ce a păţit Banca Transilvania dacă a îndrăznit să-i spună soţiei că e grasă

Publicaţia "Bancherul" a scis că Banca Transilvania (BT) a publicat o postare pe Facebook în care a explicat cum e cu ROBOR-ul (care a crescut de la sub 1% la peste 3%, scumpind substanţial ratele la credite, în paralel cu profituri record raportate de bănci) şi a paţit-o ca orice soţ care îndrăzneşte să-i spună soţiei că e grasă.

"Prin iniţiativa aceasta am încercat să explicăm că ROBOR este calculat în mod transparent, de către o institutie internationala (Reuters) cu peste 150 de ani de experienţă, dar şi sub supervizarea BNR, în baza unor reglementări legale", a precizat BT.

Cotidianul

Întâlnire secretă la Viena între Florian Coldea şi Dacian Cioloş

Publicaţia "Cotidianul" informează că, "Vom publica (deocamdata) doua poze foarte interesante. Întruna dintre ele, aşa cum v-am spus, este pensionarul Coldea în drum spre Viena, iar în cea de a doua este faţada unul local vienez de fiţe, unde domnul Coldea s-a întreţinut, îndelung şi cordial, cu domnul Dacian Cioloş", scrie jurnalistul Liviu Alexa pentru Ziar de Cluj.

"Sursele noastre ne-au spus că, la întalnire, au fost flancaţi şi de trei bărbaţi cu zulufi de evrei, dintre care unul semana izbitor cu Mihai Răzvan Ungureanu, despre care, vă mai dăm o bombă: vă spunem că şi-a oficializat relaţia cu Mossadul. Practic, la acest proiect de a-l face pe Cioloş preşedinte, îşi dau mâinile sclavul americanilor, sclavul serviciilor secrete franţuzeşti şi sclavul Mossadului.

Naţional

Sef nou la SRI, in martie!

Publicaţia "Naţional" informează că dincolo de istericalele din jurul amnistiei şi datul la gioale din structurile de Parchet şi instanţele de judecată, adevăratul joc pentru câstigarea definitivă a "Bătăliei pentru România" se poartă în cu totul altă parte, departe de orice "murmur" mediatic. Iar miza uriaţă a acestei confruntari surde care deja a început în decembrie şi se va încheia în luna martie este demonstrată cu prisosinţă de faptul că, de aceasta dată, taberele implicate îşi aplică lovituri dureroase sau fac "mutări" pe tabla de şah a sistemului în linişte pe care le suportă cu stoicism, pentru a nu atrage cumva atenţia partenerilor strategici asupra războiului purtat pentru desemnnarea unui nou director al Serviciului Român de Informaţii peste doar două luni, după expirarea mandatului lui Eduard Hellvig. Nu de alta, dar "ultimatumul" agenţiilor partenere a fost unul fără echivoc, cerându-se tranşant "resetarea" structurilor informative românesti, dar strict prin asigurarea unui climat de linişte, pentru a putea fi astfel declanşată cu succes operaţiunea de recâştigare a încrederii publice, politice şi externe în sistemul românesc. Mai ales că este vorba de unul ales a reprezenta "falanga" americană din coasta ambiţiilor expanisoniste ale Federaţiei Ruse...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS