REVISTA PRESEI 11.06.2019

A.A.
Revista Presei / 11 iunie 2019

REVISTA PRESEI 11.06.2019

Adevărul

Cum a ajuns PSD să se sfâşie în epoca post-Dragnea. Pe cine pregăteşte tabăra condusă de Paul Stănescu pentru şefia partidului

Publicaţia "Adevărul" scrie că: " Trei tabere luptă pentru şefia partidului: gruparea condusă de Viorica Dăncilă şi Marian Oprişan, "troica" Paul Stănescu - Marcel Ciolacu - Gabriela Firea şi foştii locotenenţii ai lui Liviu Dragnea, strânşi în jurul Olguţei Vasilescu. Viorica Dăncilă pleacă favorită, pentru că altfel PSD riscă să piardă guvernarea. Însă premierul ar putea avea un contracandidat puternic: Gabriela Firea sau Marcel Ciolacu. Viorica Dăncilă a confirmat că va candida pentru şefia PSD la Congresul din 29 iunie. "Cred că voi candida. Deocamndată sunt foarte preocupată de organizare", a spus Viorica Dăncilă, în emisiunea Marius Tucă Show. Întrebată, insistent, dacă va intra sau nu în cursa pentru preşedinţia partidului, Dăncilă a răspuns în final: "Da, dar eu sper să mai fie şi alţi candidaţi". Vor fi. Surse din conducerea partidului au explicat pentru "Adevărul" că gruparea condusă de Paul Stănescu are două variante pentru şefia PSD: Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Gabriela Firea, primarul Capitalei. Firea a anunţat în primă fază că nici măcar nu va participa la Congres, pe motiv că fix în aceeaşi zi are programată o intervenţie chirurgicală. Între timp, şi-a mai nuanţat poziţia".

Bancherul

Ritmul de crestere a activelor bancare s-a prabusit in timpul scandalului cu taxa pe lacomie

"Bancherul" scrie că: " Activele bancare au crescut cu doar 0,1%, echivalentul a 0,7 miliarde lei, in primul trimestru din acest an, in timpul scandalului cu introducerea taxei pe lacomie, comparativ cu un avans de de peste cinci ori mai ridicat in aceeasi perioada a anului precedent, cand activele au urcat cu 0,9%, echivalentul a 3,9 miliarde lei, conform datelor statistice ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

In prim forma a OUG 114/2018, asa-zisa taxa pe lacomie era stabilita la un nivel foarte ridicat, de 1,2% din activele bancilor, de patru ori mai mult decat alte taxe impuse sistemului bancar de tari din zona.

Intre timp, valoarea taxei a fost redusa la 0,4% pentru bancile mari si 0,2% pentru cele mici, in linie cu media altor state europene care impus o astfel de taxa. Nivelul taxei poate fi redus si mai mult, in functie de cresterea creditarii si scaderea marjelor de dobanda practicate de banci".

Cotidianul

Ce ascunde ofensiva Gabrielei Firea?

Publicaţia "Cotidianul" scrie că: " Lucian Cătălin Iliescu, preşedintele Comisiei de Cultură şi Culte a CGMB la Primaria Municipiului Bucureşti, dezvăluie, într-o postare pe o reţea de socializare, care ar fi adevăratul motiv pentru care Gabriela Firea "este intr-o avalansa de idei denigratoare la adresa multor lideri politici". Omul politic scrie că, în fapt, actualul edil al Capitalei nu vrea nici mai mult nici mai puţin decât să-i forţeze mâna premierului în legătură cu OG pe Codul Administrativ".

Naţional

Fata si nepotul lui Buda, ofiteri peste noapte!

Cătălin Tache de la publicaţia "Naţional" scrie că: " Anul trecut Ioan Buda era incadrat drept ofiter din sursa externa, la Serviciul Administrativ din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cu gradul de subinspector. Este vorba despre nimeni altul decat nepotul sefului de atunci al IGPFR, inspectorul general de azi al Politiei Romane, "nemuritorul" chestor Ioan Buda! Si cum "astrele" par sa se fi aliniat pentru tanarul subinspector mai ceva decat i le-ar fi aranjat chiar unchiul cu mana sa, acesta deja a fost transferat intre timp pe postul mai mult decat "caldut" de la Punctul Politiei de Frontiera de pe Aeroportul International Cluj Napoca! Dar iata ca anul acesta a venit si randul fiicei chestorului Ioan Buda de a urma acelasi traseu, astfel ca tanara Oana Claudia a fost si ea facuta ofiter, fiind incadrata tot din sursa externa drept subinspector la mult ravnitul Serviciul Protocol al politiei de Frontiera".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A ramas gunoiul nistorescu in pana de idei ?!!? Daca prin studiourile latrinei 3 nu gaseste inspiratie , poate il ajuta camarazii JIGODIILE , HAHALERELE fostii trepadusi ai lui dinescu, alde buscu, boul ala de dobrovolschi de la radio sau HAIMANAUA liviu mihaiu, cel ce a spurcat si spurca inca Delta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb