REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 15.04.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 15 aprilie 2013

FINANCIAL TIMES

Economia Chinei a crescut cu 7,7% în T1

Economia Chinei a crescut cu 7,7% în primele trei luni din 2013 (T1), comparativ cu anul anterior, încetinire ce arată provocările cu care se confruntă noii lideri de la Beijing.

Maduro a câştigat alegerile din Venezuela

Nicolas Maduro, cel care a preluat preşedinţia Venezuelei după moartea lui Hugo Chavez, în urmă cu şase săptămâni, va continua să conducă ţara vreme de şase ani, după ce a câştigat alegerile de ieri.

Deficitele din sistemul britanic de pensii, în creştere

Companiile britanice care raportează rezultatele anuale pentru exerciţiul fiscal încheiat în martie sunt aşteptate să anunţe majorarea cu peste 100 de miliarde lire sterline a deficitelor agregate din sistemul de pensii.

WALL STREET JOURNAL

Un fost director Chrysler se alătură Nissan

Compania auto japoneză Nissan Motor Co. l-a numit pe ex-directorul Chrysler Group LLC pentru divizia de camioane şi vehicule comerciale în fruntea operaţiunilor sale de marketing şi vânzări din SUA, unde urmăreşte să-şi consolideze prezenţa.

Fred Diaz, în vârstă de 47 de ani, a fost director în cadrul Chrysler timp de patru ani.

GM şi Ford fac echipă pentru producţia de transmisii

Companiile auto americane General Motors Co. şi Ford Motor Co. s-au aliat pentru producţia de noi sisteme de transmisie, urmărind astfel să ţină pasul cu rivalii locali şi străini.

SUA avertizează Japonia în privinţa yenului

Administraţia Obama a avertizat Japonia să nu menţină la un nivel scăzut cursul monedei sale (yenul) ca să aibă avantaje competitive pe pieţele mondiale.

NEW YORK TIMES

India vrea să atragă investiţii străine

Ministrul finanţelor din India va încerca să atragă cât mai multe investiţii din Statele Unite şi Canada ca să-şi reducă deficitul record de cont curent. Ministrul finanţelor, Palaniappan Chidambaram, lansează un road-show de o săptămână în America de Nord, iar politicienii lucrează la o serie de măsuri menite să tragă cel puţin 20 de miliarde dolari - noi investiţii străine.

Austria îşi reclamă victoria în lupta cu UE privind secretul bancar

Ministrul finanţelor din Austria, Maria Fekter, şi-a declarat victoria în lupta pe care a dus-o de una singură cu 26 de state europene, urmărind să menţină secretul bancar în ţară şi să evite raportarea către autorităţile fiscale a conturilor deţinute de străini în acest stat.

Banca Mondială îşi reduce estimările privind economia Asiei de Est

Banca Mondială şi-a modificat în sens negativ estimările privind creşterea economiei Asiei de Est în 2013, avertizând în privinţa unei posibile supraîncălziri a celor mai mari ţări din regiune. Instituţia anticipează un avans economic de 7,8% pentru regiunea menţionată, faţă de 7,9%, cât preconiza în decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro