Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.07.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei /

Financial Times

Intel a ajuns la un acord antitrust cu FTC

Producătorul american de cipuri Intel a ajuns la o înţelegere preliminară cu Federal Trade Commission (FTC), care include concesii privind practicile de business ale companiei, spun surse apropiate situaţiei. Potrivit acestora, acordul va fi finalizat săptămâna viitoare şi nu va include amenzi.

.............

China a devenit cel mai mare consumator mondial de energie

China a depăşit SUA, anul trecut, în privinţa consumului de energie, devenind numărul unu mondial în domeniu, a anunţat, ieri, Agenţia Internaţională a Energiei.

..........

Hypo Real Estate ar putea să cadă testul de stres

Hypo Real Estate, banca germană naţionalizată în perioada crizei financiare, nu va trece testele de stres pe care le fac autorităţile de reglementare din Europa. Un eşec ar însemna că guvernul va trebui să injecteze din nou bani în creditorul imobiliar, care aproape a intrat în faliment în 2008.

............

Wall Street Journal

Nokia îşi caută un nou director

Producătorul de telefoane mobile Nokia, din Finlanda, îşi caută un nou director executiv, spun surse apropiate situaţiei. Mişcarea vine în condiţiile în care actualul director executiv, Olli-Pekka Kallasvuo, face eforturi să câştige cotă de piaţă pe segmentul aparatelor smartphone.

.........

Volkswagen ţinteşte piaţa "verde"

Volkswagen AG intenţionează să dezvolte o serie de noi modele hibride şi electrice, care să îi aducă 3% din vânzările globale în 2018, conform spuselor conducerii companiei germane.

Directorul executiv al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat că societatea plănuieşte să lanseze versiunea hibridă a SUV-ului Touareg, pe piaţa SUA.

..............

New York Times

O curte elveţiană sprijină transferul de date al clienţilor UBS către SUA

O instanţă din Elveţia a deschis calea pentru transferul către Washington al datelor bancare privind un client UBS. Astfel, curtea a respins obiecţiile unui client UBS privind transferul datelor.

Parlamentul elveţian a aprobat, luna trecută, tratatul care permite transferul către autorităţile SUA al datelor bancare privind 4.450 de clienţi UBS suspectaţi de evaziune fiscală.

........

Aeroflot, supusă presiunilor pentru achiziţia de avioane de pe piaţa internă

Aeroflot, compania aeriană naţională a Rusiei, a sfidat stereotipurile, transformându-se într-o alegere elegantă pentru călătorii europeni. Societatea a importat cea mai mare parte a flotei sale, ceea ce nu e pe placul guvernului rus.

Luna aceasta, într-o întâlnire publică, premierul Vladimir Putin l-a criticat pe directorul executiv al Aeroflot, Vitali Saveliev, pentru că nu cumpără mai multe avioane fabricate în Rusia.

"Vrei să domini piaţa internă, însă nu vrei să cumperi tehnologie rusească", a afirmat Putin, subliniind: "Asta nu se face".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS