REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 31.10.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 31 octombrie 2014

FINANCIAL TIMES

Banca Japoniei extinde în mod neaşteptat programul de relaxare monetară

Banca Japoniei a uimit investitorii prin extinderea programului său ultra-agresiv de relaxare monetară, anunţând că cererea slabă şi preţurile reduse ale petrolului arată că sunt necesare noi acţiuni pentru "a alunga o stare de spirit deflaţionistă".

RBS are provizioane de 400 milioane lire pentru ancheta forex

Royal Bank of Scotland (RBS) îşi constituie provizioane de 400 de milioane de lire ca să acopere costul investigaţiei privind suspiciunile de manipulare a pieţei schimburilor valutare.

BNP Paribas revine pe profit

BNP Paribas a revenit pe profit în trimestrul al treilea, după ce amenda record pe care i-au aplicat-o autorităţile de reglementare din SUA în semestrul întâi i-a afectat veniturile. BNP şi-a majorat cu 10,6% câştigul net în perioada menţionată, la 1,5 miliarde euro.

WALL STREET JOURNAL

Danone cumpără o deţinere la Yashili China

Grupul francez Danone SA a decis să preia 25% din producătorul chinez de lapte praf Yashili International Holdings Ltd. pe 566 milioane de dolari, ca să-şi extindă prezenţa în ţara asiatică.

McDonald's îşi schimbă structura în SUA

McDonald's Corp. elimină anumite trepte de management şi creează o nouă structură organizaţională în SUA, încercând să răspundă orientării consumatorilor în contextul declinului vânzărilor şi profiturilor companiei.

Banca Centrală a Elveţiei a revenit pe profit

Banca Centrală a Elveţiei a revenit pe profit în primele nouă luni din acest an, în baza evoluţiei cursului valutar şi a preţului aurului. Profitul a ajuns la 28,53 miliarde franci (29,77 miliarde dolari) în cele nouă luni încheiate în 30 septembrie, comparativ cu o pierdere de 6,92 miliarde franci în acelaşi interval din 2013.

NEW YORK TIMES

Nowotny, BCE: "Nu e acum momentul pentru relaxare cantitativă"

Banca Centrală Europeană (BCE) nu ar trebui "niciodată să spună niciodată" măsurilor de relaxare cantitativă, dar un astfel de program nu este avut în vedere în acest moment, spune Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor instituţiei.

Vânzările retail din Germania, în cel mai mare declin din ultimii şapte ani

Vânzările retail din Germania au înregistrat, în septembrie, cel mai mare declin din ultimii şapte ani (-3,2%), semn că cererea consumatorilor nu poate alimenta cea mai mare economie a Europei.

Turcia aprobă listarea unei părţi din Avivasa

Autoritatea pieţei de capital din Turcia a aprobat planurile asiguratorului britanic Aviva Plc şi conglomeratului turc Sabanci Holding de listare a unei deţineri la societatea lor mixtă Avivasa, din sectorul pensiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro