Revista BURSA Construcţiilor

Revocarea din funcţie a lui Lucian Netejoru, propusă de secţia pentru procurori a CSM

A.P.
Anticorupţie / 23 martie

Revocarea din funcţie a lui Lucian Netejoru, propusă de secţia pentru procurori a CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propune revocarea din funcţie a şefului Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru. Discuţia a fost lansată de procurorul Cristian Ban care a invocat cinci motive principale, între care raportul de activitate al instituţiei şi "campania de hărţuire" a DNA. "Eu personal mă aşteptam din partea inspectorului şef să îşi prezinte demisia de onoare, ori acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Cristian Ban, citat de news.ro.

Secţia pentru procurori a CSM a avut, pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, discutarea Adresei Inspecţiei Judiciare privind stadiul controlului dispus prin Hotărârea nr.91/28.01.2020 a Secţiei pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (20-2071/2020).

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea comisiei formate conform art.67 alin.5 raportat la alin.31 din Legea nr.217/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu propunerea de analizare a revocării din funcţia de inspector şef al Inspecţiei Judiciare a domnului judecător Lucian Netejoru", a transmis CSM.

Discuţia a fost lansată de procurorul Cristian Ban care a invocat cinci motive principale pentru revocarea din funcţie, între care raportul de activitate al instituţiei şi "campania de hărţuire" a DNA.

"În primul rând, am în vedere 5 motive principale. Primul motiv este cel care rezultă în mod clar din rapoartele de activitate, şi în special din ultimul raport de bilanţ, cel aferent anului 2020. Mi-am permis să fac o analiză mai aprofundată a ceea ce a însemnat activitatea IJ în ultimii 4 ani, 2017 - 2020, şi am constatat că în această perioadă au fost înaintate 50 de acţiuni disciplinare. Dintre acestea, nu mai puţin de 18 acţiuni disciplinare au fost respinse şi 10 au fost anulate de către secţie pentru procurori în materie disciplnară. Într-un procent de 90 la sută fiind menţinute la ICCJ. (...) În anul 2020 s-a ajuns la un record istoric negativ în ceea ce priveşte acţiunile admise de către Secţia pentru procurori. În anul 2020, o singura acţiune disciplinară a fost admisă, 6 respinse ca neîntemeiate, iar 7 au fost anulate pentru nerespectarea procedurilor legale în materie. (...) Eu personal mă aşteptam din partea inspectorului şef să îşi prezinte demisia de onoare, ori acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Cristian Ban.

Propunerea de revocare a fost adoptată în unanimitate.

Netejoru a fost validat în funcţia de şef al Inspecţiei Judiciare, în martie 2019, pentru un nou mandat.

El a fost singuru candidat, orbţinând 100 de puncte la concurs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro