Abonament gratuit

Revolut - sfaturi pentru a face cumpărături online în siguranţă

A.I.
Companii /

Revolut - sfaturi pentru a face cumpărături online în siguranţă

La mijlocul lunii septembrie a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care prevede securizarea tranzacţiilor online prin autentificarea în doi paşi, acest lucru având ca scop protejarea celor care efectuează tranzacţii online, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Sursa citată a precizat că, din păcate, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici caută în permanenţă modalităţi tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectuează tranzacţii online.

Astfel, Revolut oferă 5 sfaturi utile, care sunt de ajutor în ceea ce priveşte siguranţa în mediul online şi evitarea fraudelor.

- Nu îţi dezvălui niciodată nimănui parola de la Internet banking şi nici numărul unic de identificare (PIN). Nici măcar banca al cărei client eşti nu îţi va cere vreodată să dezvălui aceste informaţii. În plus, asigură-te în permanenţă că utilizezi canale online oficiale - website, aplicaţie etc. - pentru a-ţi accesa contul şi a împărtăşi anumite informaţii cu terţe persoane. Nu ezita să contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informaţii sau clarificări, în cazul în care ai neclarităţi.

- Îmbunătăţeşte gradul de control asupra finanţelor personale solicitând băncii să îţi ofere detalii privind tranzacţiile financiare prin două canale de informare - de exemplu, prin alerte trimise prin SMS şi email. De asemenea, pentru contul de online banking, foloseşte o adresă de email diferită de cea pe care o utilizezi pentru conturile de social media.

- Păstrează informaţiile personale pentru tine. Nu împărtăşi niciodată pe Facebook sau pe alte reţele sociale informaţii precum numărul de telefon, data naşterii sau lucruri cum ar fi marca primei maşini deţinute sau numele primului animal de companie. Dacă au acces la aceste date, escrocii cibernetici pot extrem de uşor să pretindă că eşti tu şi să utilizeze metode de fraudare cum ar fi schimbul de cartele SIM. Ei reuşesc astfel să acceseze datele din telefonul tău şi să fure parole şi alte informaţii sensibile.

- Actualizează-ţi în permanenţă aplicaţiile din telefon şi fiecare dispozitiv la ultima versiune disponibilă. Astfel te asiguri că eviţi o serie de disfuncţionalităţi şi beneficiezi de cel mai înalt nivel de siguranţă. Fii în acelaşi timp foarte atent şi vigilent cu dispozitivele tale mobile: în cazul în care constaţi că nu mai primeşti apeluri şi mesaje, iar tu nu ştii din ce motiv se întâmplă acest lucru, verifică imediat cu operatorul tău de date care sunt cauzele pentru a te asigura că nu eşti victima unei schimbări de SIM.

- Îmbunătăţeşte gradul de siguranţă folosind carduri virtuale de unică folosinţă, în special atunci când accesezi website-uri mai puţin cunoscute şi în care nu ai mare încredere. Un astfel de card poate fi folosit o singură dată pentru o singură tranzacţie online, urmând ca apoi să fie distrus, iar datele sale să fie regenerate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS