Rezultate financiare FIRST BANK: profit net de peste 10 milioane euro în primul semestru din 2021

Comunicate de presă / 08 septembrie

Rezultate financiare FIRST BANK: profit net de peste 10 milioane euro în primul semestru din 2021

First Bank a raportat pentru primul semestru din 2021 un profit net de 54 milioane de lei, în crestere semnificativă, de 2.5 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Banca a generat o rentabilitate a capitalului (ROE) de 13.9%, conform unui comunicat remis redacţiei.

Veniturile nete operaţionale ale băncii au crescut cu 10% faţă de primul semestru din 2020, atingând valoarea de 177 milioane lei. La finalul lunii iunie 2021, activele totale ale băncii se ridicau la 6,9 miliarde lei.

Valoarea creditelor acordate a înregistrat o evoluţie semnificativă pe toate segmentele de clienţi, ajungând la 4 miliarde lei, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un ritm susţinut de creştere se remarcă în special în zona de creditare a IMM-urilor, cu o creştere de 16% faţă de semestrul 1 2020, influenţată pozitiv şi de aderarea First Bank la programele de sprijin guvernamental. First Bank s-a alăturat programului IMM Invest şi în al doilea an de derulare, cu fonduri de 329,5 milioane lei alocate pentru 2021, în creştere cu 46% faţă de plafonul anului precedent.

Depozitele atrase de FIRST BANK însumează 5,5 miliarde lei, în creştere cu 4%.

"Rezultatele financiare ale primului semestru din 2021 reflectă o performanţă financiară robustă, cu niveluri solide de capital şi lichiditate. Continuăm să fim aproape de clienţi prin investiţii în digitalizare şi oferind soluţii de primă clasă, inovaţii care reconfirmă strategia FIRST BANK, aceea de a fi digitali, păstrând dimensiunea umană" a declarat Henk Paardekooper, CEO FIRST BANK.

Din anul 2019, First Bank a derulat ample procese de transformare, susţinute de investiţii în tehnologie, de peste 76.5 milioane de lei.

Pe parcursul primului semestru din 2021, First Bank a completat ecosistemul de soluţii digitale printr-o serie de aplicaţii menite să simplifice procesele de creditare atât pentru persoanele fizice cât şi pentru persoanele juridice. Astfel, în prezent, persoanele fizice pot aplica online pentru un credit ipotecar, cu un singur drum la bancă, la finalizarea tranzacţiei. De asemenea, First Bank a facilitat deschiderea de conturi pentru persoanele juridice de la distanţă, prin video banking cu agenţii băncii, 100% digital, cu semnătură electronică calificată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro