Rezultate zilnice Superbet Chess Classic România 2023

S.B.
Sport / 8 mai

Rezultate zilnice Superbet Chess Classic România 2023

Marii Maeştri ai şahului internaţional au încheiat duminică, 7 mai, cea de-a II-a rundă de confruntări din prima etapă a turneului Grand Chess Tour 2023 - Superbet Chess Classic România.

Runda a II-a s-a încheiat cu două victorii şi trei remize. Ian Nepomniachtchi l-a învins pe Bogdan Deac, iar Richard Rapport l-a învins pe Jan-Krzysztof Duda. În cea de-a III-a rundă, care va debuta astăzi, Ian Nepomniachtchi şi Ding Liren se vor confrunta în prima lor partidă după meciul pentru titlul mondial.

Deschiderea celei de-a doua zile competiţionale a început duminică, 7 mai, la ora 15.00 PM, printr-o primă mutare simbolică, făcută de Marele Maestru Garry Kasparov şi de Gheorghe Craioveanu, fostul jucător român de fotbal, dând astfel startul celei de-a doua runde a Superbet Chess Classic România.

Cronica rundei a II-a

Maxime Vachier-Lagrave - Wesley So ½ - ½

Marele Maestru american, Wesley So, a ales o variantă secundară din sistemul Londonez şi a reuşit să-l surprindă temporat pe Maxime. Cu toate acestea, finalul rezultat a fost unul care nu a oferit şanse de câştig niciunuia dintre jucători, iar partida s-a încheiat la egalitate.

Anish Giri - Alireza Firouzja ½ - ½

Deschiderea Slavă a fost aleasă de către reprezentatul Franţei, Alireza Firouzja. După partida pierdută în prima rundă, în care a riscat, în cea de-a doua rundă, a optat pentru o abordare mai solidă şi, în acelaşi timp, mult mai sigură. Marele Maestrul olandez, al 6-lea cel mai bine cotat jucător al lumii, a încercat să distrugă echilibrul, dar continuările exacte ale lui Alireza au făcut ca partida să se încheie la egalitate.

Richard Rapport - Jan-Krzysztof Duda 1 - 0

S-a jucat o variantă mai rar întâlnită din deschiderea denumită Indian Regelui, dar care nu a reuşit să-l suprindă pe cel mai bine jucător cotat al Poloniei, Marele Maestru Duda. S-a ajuns rapid într-un final relativ egal, iar reprezentantul României, Richard Rapport, a reuşit să profite de câteva mici inexactităţi ale lui Jan-Krzysztof şi a câştigat prima partidă la Superbet Chess Classic România.

Bogdan Deac - Ian Nepomniachtchi 0 - 1

Marele Maestru român, Bogdan Deac, a abordat extrem de curajos duelul împotriva celui care a fost la un pas devină campion mondial, în urmă cu o săptămână. La mutarea a 14-a, el a sacrificat un Turn pentru un Nebun şi un Pion, încercând să-i creeze probleme lui Nepo. Din păcate, în criza de timp premegătoarea mutării 40, nu a găsit cele mai bune continuări, şi astfel, a pierdut partida împotriva vicecampionului mondial.

Ding Liren - Fabiano Caruana ½ - ½

Campionul mondial, Ding Liren, încă resimte oboseala acumulată în ultima lună şi încearcă să-şi dozeze efortul. Stilul abordat este unul mai puţin agresiv, dar cu siguranţă îşi va regla stilul în următoarele runde. Partida a fost una liniştită, cu multă teorie bine pusă la punct de ambele părţi. Fără ca vreunul dintre jucători să forţeze, jocul s-a încheiat remiză.

Rezultate runda II

Maxime Vachier-Lagrave - Wesley So ½ - ½

Anish Giri - Alireza Firouzja ½ - ½

Richard Rapport - Jan-Krzysztof Duda 1 - 0

Bogdan Deac - Ian Nepomniachtchi 0 - 1

Ding Liren - Fabiano Caruana ½ - ½

Clasamentul după runda II

1- 3 Wesley So, Ian Nepomniachtchi, Richard Rapport - 1,5 puncte

4 - 7 Ding Liren, Anish Giri, Vachier-Lagrave, Fabiano Caruana - 1 punct

8 - 10 Jan-Krzysztof Duda, Bogdan Deac, Alireza Firouzja - 0,5 puncte

Programul rundei a III-a

Runda a treia va începe luni, 8 mai, la ora 15.00 PM, la Grand Hotel Bucharest şi se va disputa după cum urmează:

Fabiano Caruana - Maxime Vachier-Lagrave

Ian Nepomniachtchi - Ding Liren

Jan-Krzysztof Duda - Bogdan Deac

Alireza Firouzja - Richard Rapport

Wesley So - Anish Giri

Prima mutare simbolică va fi făcută astăzi de către ambasadorul Superbet, fostul fotbalist român, Bogdan Stelea. Şi tot astăzi va avea loc duelul între Ian Nepomniachtchi şi Ding Liren, care se vor confrunta în prima lor partidă după meciul pentru titlul mondial.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb