Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Rezultatele "Ryanair", afectate de greva piloţilor

Ziarul BURSA #Internaţional /

Rezultatele "Ryanair", afectate de greva piloţilor

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a avertizat ieri că în perioada verii preţul mediu al biletelor va fi mai redus decât se estima, din cauza concurenţei ridicate, a vremii deosebit de calde din nordul Europei şi a incertitudinilor provocate de o serie de greve, transmit Bloomberg şi Reuters.

În trimestrul al doilea din 2018, profitul companiei irlandeze a scăzut cu 20%, din cauza declinului rezervărilor, a costurilor mai mari cu angajaţii şi cu combustibilul, ajungând la 319 milioane de euro (374,4 milioane de dolari), cifră conformă cu estimarea precedentă a societăţii şi uşor peste previziunile analiştilor, de 305 milioane de euro.

"Deşi numărul biletelor vândute în trimestrul doi din 2018 a depăşit uşor estimările noastre, dificultăţile din ultima perioadă şi aşteptatul impact al grevelor vor afecta rezultatele companiei", a afirmat directorul general, Michael O'Leary, potrivit Agerpres.

Veniturile au urcat cu 9% în trimes­trul doi din acest an, la 2,08 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,04 miliarde de euro.

"Ryanair" şi-a menţinut estimările privind obţinerea unui profit înainte de taxe de 1,25 - 1,35 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2019, în scădere faţă de nivelul record de 1,45 miliarde de euro realizat în anul precedent. Este primul declin din 2014 până acum.

În mai, compania estima un declin de 5% al preţului mediu al biletelor în primele trei luni din acest an şi o scădere de 4% în trimestrul doi. Ieri, "Ryanair" a anunţat o scădere de 4% în perioada ianuarie-martie 2018 şi a previzionat un avans de numai 1% în perioada aprilie-iunie 2018.

Recent, "Ryanair" a avertizat că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor, programată în perioada 25-26 iulie. Vor fi afectaţi aproape 50.000 de clienţi care călătoresc din şi spre Spania, Portugalia şi Belgia, urmând să fie anulate zilnic până la 300 de zboruri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS