Riscul prezentat de pacienţii cu afecţiuni neurologice în cazul infecţiei cu noul coronavirus

C.B.
Miscellanea / 19 martie 2020

Dr. Dan Mitrea

Dr. Dan Mitrea

Primele informaţii epidemiologice raportate de specialiştii din China, prima şi cea mai afectată ţară de epidemia de Covid -19 până în prezent, descriu următoarele categorii de persoane aflate la risc de a dezvoltă complicaţii în urmă infecţiei cu virusul SARS-CoV-2: vârstă peste 65 ani şi afecţiuni medicale pre-existente ( mai ales: Cardio-vasculare o, hipertensiune arterial, diabet zaharat, boli respiratorii), se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Dr. Dan Mitrea, medic neurolog Neuroaxis, a declarant: " În acest context epidemiologic, este bine de ştiut că pacienţii aflaţi în aceste categorii de risc pot dezvoltă manifestări neurologice mai ales prin asocierea bolii cerebro-vasculare - accidentul vascular cerebral (AVC). Factorii clasici de risc pentru apariţia unui AVC sunt: vârstă, sexul masculin, hipertensiunea arterială, dislipidemia, diabetul zaharat, fibrilatia atrială, fumatul. Alţi factori cunoscuţi a fi implicaţi, dar în situaţii rare, sunt trombofiliile, malformaţiile vasculare precum şi anumite boli genetice."

Pacienţii cunoscuţi cu boli neurologice inflamatorii/autoimune pot prezenţa complicaţii atât prin prisma afecţiunii lor, cât şi a tratamentului specific acesteia.

De asemenea, pacienţii cu boli neurodegenerative, cei mai mulţi având vârstă peste 55 de ani, sunt mai vulnerabili de a dezvoltă atât complicaţii infecţioase cât şi agravări importante ale bolii neurologice de fond.

În ceea ce priveşte pacienţii diagnosticaţi cu epilepsie nu s-a observat o creştere a riscului de infecţie şi nici de severitate a infecţiei respiratorii cu noul coronavirus. Posibile complicaţii pot apărea la pacienţii ce au tratament antiepileptic cu ACTH.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro