RMN dedicat simulării pentru radioterapie, disponibil în cadrul clinicii Amethyst din Cluj

D.T.
Miscellanea / 26 aprilie 2023

RMN dedicat simulării pentru radioterapie, disponibil în cadrul clinicii Amethyst din Cluj

Un RMN dedicat simulării pentru radioterapie, MAGNETOM Sola RT Pro Edition din portofoliul Siemens Healthineers este prezent în cadrul Amethyst Cluj, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Acest sistem de imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM), de ultimă generaţie, este special conceput pentru a fi utilizat în tratamentul oncologic, având la bază tehnologii avansate şi o capacitate mare de adaptare la nevoile fiecărui pacient.

Conform comunicatului, centrele Amethyst România fac parte din lanţul european Amethyst cu locaţii în Franţa, Italia, Austria, Polonia, Anglia şi au o experienţă de peste 10 ani în lupta împotriva cancerului. Clinicile Amethyst din Bucureşti, Timişoara, Alba Iulia şi Cluj-Napoca oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate, utilizând cele mai noi tehnologii dezvoltate în domeniu în tratamentul pacienţilor care suferă de afecţiuni oncologice. Dotarea cu echipamente medicale performante, de ultimă generaţie, permite echipei medicale Amethyst aplicarea de protocoale de tratament standardizate, folosite la nivel internaţional.

"Echipamentul MAGNETOM Sola RT Pro Edition disponibil de acum la clinica Amethyst din Cluj este primul RMN dedicat simulării pentru radioterapie din zona CEECA (zona central estică a Europei şi centrul Asiei). În principiu, simularea pe bază de rezonanţă magnetică oferă un nou nivel de precizie pentru procedura de simulare necesară pentru planificarea procedurii de radioterapie. În mod uzual, aceste proceduri se efectuează pe un Simulator CT, dar în centrele internaţionale de prestigiu de oncologie şi radioterapie, simularea RM este deja la ordinea zilei şi în câţiva ani o să devină "gold standard-ul". Pe lângă nivelul superior de detalii care se obţin prin utilizarea rezonanţei magnetice, un alt avantaj este faptul că pacientul nu mai este supus dozei de radiaţii aferentă examinării CT", precizează Dorin Vestemean - Key Account Manager, Siemens Healthineers.

Sistemul MAGNETOM Sola RT care vine să completeze dotările clinicii de radioterapie Amethyst din Cluj are la bază o tehnologie de ultimă generaţie, inclusiv un magnet supraconductor cu câmp puternic de 1,5 Tesla şi un sistem de navigare în timp real pentru a ghida radioterapia. Acesta utilizează o tehnologie unică, numită BioMatrix, care se adaptează la anatomia şi fiziologia fiecărui pacient, permiţând astfel obţinerea de imagini clare şi precise, indiferent de condiţiile anatomice sau de mişcare. De asemenea, este echipat cu un sistem de scanare rapidă, numit Compressed Sensing, care permite obţinerea de imagini de calitate, într-un timp mai scurt decât alte sisteme de IRM, arată sursa.

În plus, MAGNETOM Sola RT este echipat cu un sistem de reconstrucţie a imaginilor bazat pe inteligenţa artificială, numit AI-Rad Companion, care poate ajuta la identificarea şi cuantificarea tumorilor şi a altor structuri anatomice relevante.

"Achiziţia datelor anatomice direct prin simularea RMN în poziţia de tratament şi cu mijloacele de imobilizare care se vor folosi pe durata tratamentului permite anularea erorilor de deformare a imaginilor folosite pentru fuziunea unui RMN de diagnostic cu CT-ul de simulare şi creşterea preciziei radioterapiei externe. Similar, pentru brahiterapie, dozimetria RMN cu aplicatoarele inserate peri/ intra-tumoral sau în patul operator, este superioară faţă de dozimetria bazată pe CT, fiind standardul de aur în brahiterapia cancerelor ginecologice. Suntem bucuroşi să începem în Cluj acest nou proiect inovator pentru România şi sperăm să îl extindem în toate centrele Amethyst", spune Profesor Universitar Dr.Gabriel Kacso, Director Medical Amethyst România.

"Precizia administrării dozei de iradiere este un atribut esenţial în radioterapia modernă pentru a maximiza şansele de control tumoral şi pentru a minimiza riscurile complicaţiilor radio-induse. Această tehnologie nouă de simulare RMN va aduce, în premieră în România, în cadrul centrelor Amethyst, o precizie suplimentară în tratarea tumorilor capului şi gâtului, precum şi în cele abdomino-pelvine", declară Asistent Universitar Dr. Renata Zahu, Director Medical Amethyst Cluj.

Sistemul MAGNETOM Sola RT este proiectat pentru a fi folosit în tratamentul oncologic, în special în planificarea radioterapiei, în evaluarea răspunsului la tratament şi în monitorizarea evoluţiei bolii. Acesta poate fi utilizat în mod eficient pentru pacienţii cu tumori cerebrale, cancere ale prostatei, cancere de sân sau ale plămânilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb