Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

ROBERT ZOELLICK, BANCA MONDIALĂ:Economia globală - în cea mai gravă recesiune de după 1930

V. Ribana
Ziarul BURSA #Internaţional /

Economia mondială va înregistra, în acest an, o scădere de 1-2%, astfel că vom asista la cea mai gravă recesiune de după anii 1930, consideră preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, citat de cotidianul britanic Daily Mail.

În opinia sa, ţările din Europa Centrală şi de Est sunt, în mod deosebit, vulnerabile, drept pentru care îndeamnă statele bogate să facă mai mult pentru acoperirea golului financiar lăsat de exodul capitalului din lumea în curs de dezvoltare.

Robert Zoellick a afirmat: "Cred că activitatea economică va înregistra, probabil, o scădere de 1-2% în 2009. Nu am mai văzut astfel de cifre după cel de-al Doilea Război Mondial. Vremurile actuale sunt serioase şi periculoase".

Estimările oficialului Băncii Mondiale sunt similare cu cele lansate recent de directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn.

De asemenea, Robert Zoellick a menţionat că schimburile comerciale internaţionale vor înregistra, probabil, în 2009, cea mai puternică scădere din ultimii 80 de ani. Şi la acest capitol Europa de Est este o zonă expusă la risc.

Preşedintele Băncii Mondiale subliniază că liderii din G20, care se întâlnesc la începutul lunii viitoare, la Londra, ar trebui să se concentreze mai degrabă pe rezolvarea problemelor din sectorul bancar, decât pe măsuri fiscale suplimentare pentru stimularea cererii.

Robert Zoellick a adăugat că actuala criză financiară a determinat creşterea masivă a cererii pentru fondurile de care dispune instituţia sa. "Anul trecut am investit aproximativ 3,5 miliarde de dolari, iar anul acesta vom investi, probabil, 35-36 miliarde de dolari", a estimat Zoellick.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie