ROBOR la trei luni a stagnat la 3,28%

P.P.
Bănci-Asigurări /

ROBOR la trei luni a stagnat la 3,28%

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,28%, aceiaşi valoare înregistrată în sedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a stagnat la 3,39%, aceiaşi valoare înregistrată în sedinţa anterioară.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

BNR a publicat, recent, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Din data de 15 si pana in data de 23 mai ROBORUL este la 3.28. Sa imi explice si mie care este probabilitatea ca 10 banci sa coteze anumite sume, aleator, independente una de alta si sa iese media 3.28 zilnic 7 zile la rand. O dovada mai clara ca acest indice nu are nicio treaba cu realitatea nu exista. Ce vorbim noi de lichiditate, de dobanzi, de trendul in zona, de alti factori care modifica politica de dobanda monetara. Este un sef si ala zice. Asa sa fie si asa se face. PUNCT BNR-ul duce unde vrea acest indice si cat vrea. Sa scumpit cartoful, s-a ieftinit varza, s-a ieftinit oul, s-a scumpit x produs volatil. Cred ca la BNR stau pe substante volatile ca altfel nu imi explic. Eu sustin in continuare, pe unde merg ca remarc preturi mai mici la mai multe produse, exceptie cartoful, deocamdata. :D

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS