Roboţii intră oficial în lumea Jocurilor Olimpice

Ziarul BURSA #Sport /

Inevitabilul se va produce la Jocurile Olimpice de la Tokyo, roboţii îşi fac intrarea în lumea sportului. Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice din 2020, au prezentat, săptămâna trecută, proiectul Robot pentru competiţiile de anul viitor, demonstrând în public calităţile a două produse concepute pentru asistenţa fanilor, muncitorilor şi sportivilor.

Human Support Robot (HSR), de la Toyota, şi Power Assist Suit, de la Panasonic, au fost prezetate la Tokyo, informează News.ro. HSR, un robot alb de dimensiuni mici, îi va ajuta pe cei care folosesc scaune rulante la competiţia din 2020. Roboţii pot transporta mâncare şi alte obiecte, îi pot ghida pe spectatori către locurile lor şi pot oferi informaţii cu privire la eveniment. "Îi vom ajuta pe oamenii care vin la Olimpiadă în zonele accesibile scaunelor rulante. Vom oferi posibilitatea de acces şi vizionare fără stres, iar robotul poate căra bagaje pentru clienţi", a declarat Minoru Yamauchi, responsabil al proiectului Robot.

La Tokyo 2020, vor fi 16 roboţi de asistenţă, iar Toyota speră ca produse similare cu acesta să fie disponibile pentru vânzare la începutul anilor 2030. Şi Panasonic a prezentat un produs pentru competiţia din 2020, un exoschelet care funcţionează pe bază de baterii şi ajută la ridicarea obiectelor grele. Cu ajutorul Power Assist Suit, care este "îmbrăcat" de doritori, utilizatorii pot ridica în mod repetat şi căra obiecte grele fără a-şi forţa spatele. Exoscheletul va fi folosit de muncitori în locurile de desfăşurare a probelor, precum şi în satul olimpic. Organizatorii Tokyo-2020 au afirmat de mai mult timp că în prim plan va ieşi la competiţia de anul viitor cel mai inovator produs. Ei vor prezenta probabil până atunci şi alţi roboţi. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor începe la 24 iulie 2020, iar Jocurile Paralimpice o lună mai târziu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS