ROCA Industry încheie primul semestru cu o cifră de afaceri de 122 milioane lei

G.D.
Piaţa de Capital / 17 august

Ionuţ Bindea

Ionuţ Bindea

ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, ajunge la o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei, în urma rezultatelor consolidate din primul semestru, conform unui comunicat remis redacţiei. Holdingul românesc are în plan consolidarea companiilor, dar şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor, în ciuda climatului de piaţă şi a contextului mondial dificil.

Potrivit sursei citate, EBITDA cumulată a celor patru companii pe care le are în portofoliu a crescut cu 21% în semestrul 1 al acestui an comparativ cu perioada similară din 2021. Holdingul a raportat rezultate în creştere, pe de o parte datorită vânzărilor mai mari şi a performanţelor îmbunătăţite în companii, iar pe de alta ca urmare a extinderii operaţiunilor prin noi achiziţii.

"Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcţia cea bună şi că modelul nostru de business are forţa de a contribui la dezvoltarea de branduri româneşti şi la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată şi de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale şi pe investiţii în inovaţie şi dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre pieţe mai reziliente la acest moment şi nu în ultimul rând spre crearea de sinergii între entităţile din holding", a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General interimar al ROCA Industry.

Cel de-al doilea trimestru a generat cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 64% la nivel consolidat. În acelaşi timp, EBITDA a fost de 15 milioane lei (marjă de 13%) în S1, după 4 milioane lei (9%) în primul trimestru, iar profitul net consolidat a ajuns la 5,4 milioane lei, din care 5,2 milioane doar în trimestrul al doilea. O contribuţie importantă la rezultatele holdingului a avut-o evoluţia Sarcom, cu un EBITDA de 3,9 milioane lei în T2, faţă de 0,65 milioane în T1.

La nivel combinat (performanţele individuale ale fiecărei companii), veniturile au fost de 162,8 milioane lei în prima jumătate a anului, 55% din aceasta provenind din al doilea trimestru, EBITDA de 16,3 milioane lei (cu 70% mai mult în T2 faţă de T1), iar profitul net a atins 10,4 milioane lei (din care 6,9 milioane în T2).

Astfel, pe parcursul primelor şase luni ale acestui an, toate companiile din portofoliu au performat peste nivelul din primul semestru al anului 2021 şi au înregistrat creşteri de cifra de afaceri între 17% şi 64%, subliniază sursa citată.

Lansată în luna decembrie şi listată la bursă în ianuarie, ROCA Industry şi-a extins treptat prezenţa în sectorul materialelor de construcţii, cu patru achiziţii realizate şi două în curs de finalizare. Începând din T1 2023 managementul consideră că extinderea portofoliului de companii va putea să fie realizată într-o manieră mai activă.

"Holdingul nostru a trecut printr-o perioadă foarte efervescentă în prima parte a anului şi am pus bazele pentru o dezvoltare aprofundată, pe termen lung, în acest sector al materialelor de construcţii. Desigur, urmărim să continuăm extinderea prin noi achiziţii, iar estimările noastre sunt că vom fi mai activi în această direcţie începând cu primul trimestru al anului viitor. Ne uităm către oportunităţi, indiferent unde sunt ele, şi scanăm în permanenţă piaţa şi potenţialul acestui sector strategic", a completat Ionuţ Bindea.

La acest moment, ROCA Industry grupează în holding companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) şi Eco Euro Doors (70%), iar aşteptările sunt ca până la sfârşitul anului să se finalizeze preluarea integrală a Dial şi achiziţia a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos (Lituania).

Tranzacţia Iranga, din Lituania, este a doua în afara graniţelor după Terra, din Republica Moldova.

ROCA Industry HOLDINGROCK1 S.A. este tranzacţionată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ROC1, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro