Roca Industry preia Dial, pentru cel mult 14 milioane de euro

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 mai 2022

Roca Industry preia Dial, pentru cel mult 14 milioane de euro

Holdingrock1 (Roca Industry), societate listată în Piaţa AeRO la începutul acestui an, preia integral Dial SRL, companie cu o experienţă de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, pentru cel mult 14 milioane de euro, a anunţat vineri Roca printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dial este specializată în panouri bordurate de gard, plasă împletită de gard, plasă Rabitz sau stâlpi rectangulari şi are planuri de investiţii în valoare totală de aproximativ 40 milioane de lei. Acestea includ finalizarea unei noi hale de producţie în trimestrul al doilea al anului 2022, creşterea capacităţii de producţie, precum şi dezvoltarea unor noi linii de business. Anul trecut, Dial a avut o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, conform raportului publicat la BVB.

În acest moment, tranzacţia prin care Roca Industry preia Dial este în curs de autorizare la Consiliul Concurenţei.

Roca Industry, holding care reuneşte companiile Bico Industries şi Sarcom, producători de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, a debutat în Piaţa AeRO în data de 27 ianuarie, după un plasament privat prin care a vândut 4,5 milioane de acţiuni noi, la preţul de 10 lei/titlu, ofertă fiind supra-subscrisă. Vineri, la ora 14:30, acţiunile companiei se tranzacţionau la 10,82 lei, cu 8,2% peste cel din plasament.

Capitalul atras prin plasament urma să fie folosit pentru dezvoltarea companiilor existente prin care Roca Industry îşi desfăşoară activitatea comercială, dar şi pentru tranzacţiile necesare consolidării noilor companii. Holdingul îşi propune să devină principalul furnizor local pentru lanţurile principale de magazine de bricolaj din ţara noastră, conform memorandum-ului de listare.

Holdingul îşi propune ca în următorii trei ani, prin dezvoltare organică şi consolidări M&A cu alte firme din acelaşi domeniu, să aibă în componenţa sa 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii.

Roca Industry face parte din Roca Investments, companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 14 mil euro pe o firma care produce un profit de 1 mil euro, wow...explodeaza firma sub priceputii roca...m&a, investitii, bla bla..aia nu puteau singuri, reinventeaza apa calda astia.

    1. cam 1mn la 14mn nu e rau totusi. daca mai optimizezi si urci profitul un pic, deja esti ok. acum depinde cat te costa aia 14mn de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro