ROCA Industry raportează CA cumulată de peste 553 mil. lei în 202

T.B.
Piaţa de Capital / 29 februarie

Ionut Bindea - CEO ROCA Industry

Ionut Bindea - CEO ROCA Industry

ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcţii, deţinut de ROCA Investments, a înregistrat o cifră de afaceri la nivel cumulat de 553,8 milioane de lei, conform raportului anual preliminar pentru anul 2023, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Veniturile cumulate la nivelul holdingului sunt în creştere cu 8,24% faţă de anul anterior, atât ca urmare a evoluţiei vânzărilor pe anumite segmente, cât şi a unui proces transformaţional major aplicat la nivelul companiilor din holding, ce a inclus atât investiţii cât şi o strategie complexă de eficientizare operaţională şi de dezvoltare a brandurilor companiilor din portofoliu, conform sursei.

La nivelul anului 2023, profitul operaţional la nivel cumulat, pentru companiile direct productive, este în valoare de 32,0 milioane RON, cu o marjă de 5,8% din cifra de afaceri, influenţată de vânzările mai mari ale anumitor companii, dar cu o presiune pe marjele comerciale aplicate şi de achiziţii de companii realizate în anii 2022 şi 2023 (impact în cifrele consolidate în funcţie de momentul achiziţiei), arată datele comunicatului.

ROCA Industry anunţă, de asemenea, data de 11 martie pentru admiterea holdingului la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta reprezentând un moment major în evoluţia companiei. Admiterea pe piaţa reglementată BVB oferă holdingului industrial acces către o gamă mai largă de investitori, inclusiv instituţionali, acesta reprezentând totodată începutul unei noi etape de dezvoltare pentru evoluţia sectorului industrial din România, transmite compania.

Potrivit comunicatului, "Pentru ROCA Industry, 2023 a fost anul îndeplinirii promisiunilor asumate. Ne-am propus să realizăm 3 tranzacţii şi am finalizat cu succes achiziţiile Electroplast, Iranga şi Workshop Doors. De asemenea, ne-am propus să efectuăm o majorare de capital şi am realizat cea mai mare majorare de capital social de pe piaţa românească în întregul an 2023. În plus, am promis tranziţia către piaţa principală a Bursei, un proces pregătit încă din anul precedent şi care va avea loc în zilele următoare," a subliniat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Holdingul a încheiat anul 2023 cu două achiziţii finalizate - Iranga Technologijos, prin intermediul BICO Industries, companie deţinută direct şi achiziţia Electroplast, unul dintre cei mai mari producători de cabluri electrice din cupru şi aluminiu de joasă tensiune. De asemenea, anul anterior a fost marcat de negocieri avansate pentru achiziţia companiei WorkShop Doors, proces finalizat în februarie 2024, transmite sursa.

În plus, capitalul social al holdingului a fost majorat la 248,7 mil. RON, printr-un proces derulat în două etape, informează compania.

Conform datelor din comunicat, "Rezultatele preliminare din 2023 evidenţiază potenţialul de dezvoltare al industriei româneşti prin accesul la noi surse de capital privat şi prin accelerarea creşterii economice a României, în special în sectorul industrial. În plus, listarea ROCA Industry pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 11 martie deschide noi oportunităţi de dezvoltare solidă pentru holding şi companiile din portofoliu, pregătindu-ne pentru rezultatele pe care le vom obţine în 2024. Totodată, acest an a constituit şi un moment de consolidare a unei fundaţii extrem de solide," a completat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Opinia Cititorului ( 49 )

 1. Le citesti comunicatul si nu afli ce s-a intamplat in 2023.Nimic despre pierderea imensa de 21 milioane.

  Nimic despre faptul ca de la 171 mil active circulante si 137 datorii curente au ajuns in 2023 la 209 active circulante si 241 mil datorii curente.Adica un dezechilibru enorm pe termen scurt. 

  Ei se lauda cu transferul pe principala.

  1. a crescut datoria de la achizitia electroplast dar s-a rezolvat cu mcs incheiata in ianuarie 2024, a iesit foarte bine pentru actionarii ROC1, electroplasti cu 45 milioane si au deja vanzari de 150 milioane

   De profitul baban din Electroplast de 200k ron, care dupa audit probabil ca si ala va fi pierdere.

   Au platit 11 mn Eur pt o companie care nu e in stare sa produca niciun leu (Electroplast) si care e plina de datorii. Buna miscare! 

   cred ca te inseli puternic, a facut profit cu 1 in fata, e totusi o diferenta cat o motoreta mai ca lumea

   In 2022 a avut 5 milioane profit net

   Acum au comenzii print Pnrr pentru cablurinde cale ferata, sunt lideri in Romania  

   mai stim una cu romcablurile care a scris istorie pe bvb, aia chiar vindea de miliarde, o incurcau putin datoriile

   aici banii vin de la cei mai mari investitori romani, fratii DEDEMAN, popa de la transavia, dan sucu si altii, de fapt acele datorii sunt din grup

   In roc1 dedeman, sucu etc n-au venit cu 1 leu, au fost prea destepti ca sa creada in promisiunile astora si bine au facut ca au pierderi pe linie constant. Au venit in 2017-2020 cu careva milioane de eur in Rocacompania-mama a roc1, dar de atunci n-au mai venit cu bani nici in Roca. Oare de ce? ;)

   Singurii bani din mcs a fost cei 2 mil. eur luati de pe bursa de la investitori, restul e “contributia” roca sub forma de actiuni electroplast, mult supraevaluata la 11 mn eur pt o companie incapabila cronic sa faca profit si plina de datorii. Atentie la dezinformare. Problema cu datoriile roc1 e cat se poate de reala, nu s-a rezolvat nimic. Pe cat ca vor cere din nou bani de la investitori in maaax 12 luni? Nu de alta, dar afacerea lor nu se poate sustine singura, o arata pierderile de 40 mil. din ultimii 2 ani.

   suficient sa te uiti la datoriile curente nete ca sa realizeze ce urmeaza cu equity

   sau poate debt ca e plin de doritori de obligatiuni cu randament mare....un timp 

   ESTE ADEVARAT, au atras 100 milioane lei

   4 Feb 2023 13:30

   ROCA Investments , cea mai dinamica companie de private equity din Romania, finalizeaza o noua runda de majorare a capitalului, atragand 100 de milioane de lei pentru consolidarea si dezvoltarea sustenabila a portofoliului. Aceasta este cea mai mare runda de capitalizare de pana in prezent: actionarii existenti au contribuit in procent de 45%, diferenta fiind atrasa de la noi actionari, toti investitori calificati. 

   Au atras alti investitori, mai mici, nu sucu si dedeman ca altfel se lafaiau in toate comunicatele daca ar fi bagat bani astia din nou ;)

   Dragoș Pavăl, investitor în platforma ROCA: „Am înțeles în timp că avem și alte obligații față de țara noastră, pe lângă plata taxelor și respectarea legilor. Avem responsabilitatea, dar și interesul de a face tot ce depinde de noi încât economia în ansamblul ei să crească. Cred că ceea ce va schimba cu adevărat lucrurile este colaborarea, cooperarea dintre noi, antreprenorii, care avem fie o anumită expertiză în zona noastră de business, fie resurse financiare disponibile, fie competență în restructurare, prin descoperirea valorilor chiar în interiorul companiilor care au nevoie de susținere. De aceea ne-am alăturat și sprijinim inițiativa ROCA.”

   Altfel nu mai avea nevoie Roc1 de bani de la investitori.

   tu nu vezi ce se intampla ? mai sunt putine actiuni la vanzare ca si le rascumpara ei toate, cand actiunea creste cu 200% le vor vinde la cei care acum zic ca e scumpa si ca e pe pierdere

   Sa cumpere altii. Eu nu mai cred in ei, m-am ars la inceput, mi-a ajuns.

   Vinde Birliba toata detinerea lui la 7 lei acum cateva luni, apoi "coincidenta": creste detinerea lui in Bico la 40% prin con vertirea unui imprumut si detinerea Roc1 in Bico scade la 60%. Fara nicio explicatie de la conducere. Nu, multumesc, ii lasi pe "curajosi" si pe "informati" sa cumpere actiuni aici. 

  vanzari de 550 milioane si doar 223 milioane capitalizare mi se pare ca este foarte ieftina, o sa cumpar si eu mai ales ca se listeaza la BVB si acolo sunt mai multi cumparatori mari

  1. Tu cumperi vanzari sau profit? :)

   Eu unu’ as vrea profit, si cat mai mare… degeaba vinzi, daca o faci prost si ai pierdere neta la final de an. 

   Actiunea e scumpa rau raportata la rezultate… sunt o fabrica de pierdut bani, nimic altceva 

   Adica poti avea profit vanzari? Eu ma uita da aiba client si vanzari prima data

   Bine faci, ca pierderea va fi sustinuta cu banii actionarilor, ca in roc1. Cumpara vanzarile in continuare.

  Sa mai vina si fire noi la BVB, m-am saturate de cele vechi

  ROCA RSTE CHIAR PE DOMENIUL MEU 

  constructive isi revin si vor avea de lucru in Ucraina

  1. !

  Roc1 are in spate pe fratii de la Dedeman, nu are cum sa nu fie bine cu achizitiile de fire, din 2024 vine si profitul

  1. Super companie! Văleleu cat potențial!!!!

   Cumpărați fraților tot ce puteți, așa chilipir nu mai vedeți! Ăștia sunt ca Apple înainte de iPhone!!! IEFTIN ȘI BUN! HAI ROMÂNIA!!!! 

   Frații Dedeman nu se bagă cu săracii ăștia, stai tu liniștit.

   Investiția lor în Roca e antica și de demult. Între timp și-au dat și ei seama ce e Roca de fapt, și d-aia n-au mai băgat 1 leu de ani de zile. 

   chiar anul trecut a fost majorare de 100 milioane lei la roca si au venit cu bani

   In ultimii 4 ani.

   au dat destul in 2023

   4 Feb 2023 13:30

   ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, cea mai dinamica companie de private equity din Romania, finalizeaza o noua runda de majorare a capitalului, atragand 100 de milioane de lei pentru consolidarea si dezvoltarea sustenabila a portofoliului. Aceasta este cea mai mare runda de capitalizare de pana in prezent: actionarii existenti au contribuit in procent de 45%, diferenta fiind atrasa de la noi actionari, toti investitori calificati. 

   Au atras alti investitori, mai mici, nu sucu si dedeman ca altfel se lafaiau in toate comunicatele daca ar fi bagat bani astia din nou ;)

   Grosul din banii astia bag mana in foc ca vin de la Impetum (fosta Casa de Insolventa Transilvania, acum rebranduita), adica tot din grup. Nimeni cu scaun la cap nu mai are incredere in astia.

   ...

   Investitiile se fac cu bani, se vede unde se duc banii, Roca a strans zeci de milioane de euro, voi urlati de ciuda pe aici cu buzunarele goale

   si apoi cu bani. Ca altfel ajungi sa ai pierderi de 20 mil. an de an daca le-ai facut doar cu bani.

  azi au lipsit Lectiile din raport, nici la bnet nu mai sunt citatele din buffet, in grupul asta dispar si glumele odata cu profitul, nu mai avem parte de zecile de referinte la priceperea Agista, le-o fi desfacut cununiile?!

  ca prea fac misto logofetii de ei de fata cu cine se nimereste, macar de i-ar lasa in durerea lor dupa ce i-au facut ca pe ultimii naivi, a ajuns anghel sa le dea cu tifla :( 

  1. Și cele (doar) 40 de pagini de raport. Campioni adevărați!

   la comunicare nimic de reprosat, doar la profit mai au de lucru, cred ca merita sa fie pe BVB dupa marirea afacerii

   Pai sa stii ca pe comunicare si pe salariile conducerii, normal, se duc banii tai daca ii investesti in Roc. Pe scurt, doar pe comunicare.

  Rezultat net 2022: profit 27 mil. in prospect / pieredere 15 mil au reusit

  Rezultat net 2023: profit 37 mil. In prospect /  

  Pierdere 20 mil. au reusit  

  Adevărați campioni!

  Pentru 2023, profitul operational a fost de 32 mil. RON, cu o marja de 5.8% din cifra de afaceri. Ionut Bindea, CEO al holdingului, a declarat ca 2023 a fost anul indeplinirii promisiunilor asumate, holdingul reusind trecerea pe piata principala de la BVB si incheierea a 3 tranzactii importante.

  Multumim frumos, Roc, pt indeplinirea promisiunilor! Si pt pierderile de 40 mil din ultimii 2 ani. Incredibil ce tupeu au sa declare asa ceva.

  1. Profitul iese intocmai,an de an,in modul.

  Alee aleee aleeee

  Daca sunt asa multumiti cand pierd 40 de mil in 2 ani, oare ce se va intampla cand/daca vor avea profit?  

  1. in 2 ani ajung la venituri de 1 miliard lei, recupereaza aia 40 milioane in 6 luni

   Cu ditamai imprumuturile si marja lor mica e greu…. Nu au nimic deosebit, doar o colectie de companii care n-au nimic in comun si care se chinuie sa rivalizeze cu marii jucatori de pe piata din domeniile lor, dar ei sunt prea mici, de fapt. Asta cu holdingul, inclusiv numele, e doar PR si atat. Se ineaca in datorii, aveti grija.

   nu cunosti realitatea, cauta sa vezi ca majoritatea companiilor sunt lideri in Romania si isi doresc sa vevina lideri in Europa

   N-ai cum sa fii lider pe nicio piata din Romania cu vanzari de doar 100 millioane RON, cat au companiile lor cele mai mari, nu mai suntem in 1999. Asta cu lideri nationali, europeni e PR si nimic altceva. Intre timp cele mai multe din companiile astea se chinuie sa supravietuiasca inca o zi, pe banii actionarilor.

  Platforma de investiţii Roca

  Pe lângă Dan Şucu de la Mobexpert şi fraţii Pavăl de la Dedeman, au pus bani Theodora Popa de la Transavia şi Cristian Pop, fostul proprietar al lanţului de pet shopuri Animax.

  ROCA a anunţat că noua rundă de investitori cuprinde Banca Transilvania, prin divizia de Asset Management, Theodora Popa, vicepreşedinte al Transavia (cel mai mare producător de carne de pasăre din România), Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital SRL, companie deţinută de familia Korponay, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanţului de magazine pet shop Animax (companie vândută, între timp, unui fond de investiţii britanic, cu peste 15 mil. euro) şi Next Capital Solution, companie de servicii financiare destinate IMM-urilor.  

  1. sa nu le pierdeti numerele de telefon ca e nevoie urgenta de capital,se vede din bilant ca se scufunda corabia

   cat le-ati promis la runda din feb 2023 ca o sa fie evaluarea la sf.lui2023 :)))

   asteptam sa apareti si oficial cu rezultatle grupului ca sa nu mai dam pe surse 

   acolo sunt afaceristi adevarati, stiu cum se construieste un business, nu comtanaci pe internet

   din cand in cand... D-aia e bine sa nu te iei niciodata dupa altul, fa-ti mereu analiza ta inainte de a investi.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb