ROCA X a realizat o primă rundă de investiţie în FilmChain

S.B.
Companii / 21 februarie 2022

Bogdan Paşca, Investment Manager ROCA X

Bogdan Paşca, Investment Manager ROCA X

ROCA X anunţă că a realizat o primă rundă de investiţie în FilmChain, o companie de tehnologie financiară (fintech) dedicată industriei de film cu sediul în Londra şi New York, fondată de către antreprenoarele românce Maria Tânjală şi Irina Albiţa.

Platforma ajută întreg lanţul de producţie şi distribuţie al filmelor să gestioneze automatizat procesul de distribuţie al fondurilor şi de management al drepturilor de autor şi oferă fiecărei părţi implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanţa şi profitabilitatea conţinutului creat. Platforma FilmChain este utilizată de către case de distribuţie şi producători independenţi de film din toată lumea, iar compania a ridicat până în momentul de faţă peste £1,6 M de la investitori precum HearstLab, SFC Capital şi FintechCircle.

"Industria filmului se află într-un moment în care creatorii de conţinut au un grad din ce în ce mai ridicat de independenţă - de la reducerea costurilor de producţie, la deschiderea unor noi canale de distribuţie prin intermediul platformelor de streaming, tehnologia face ca industria să devină din ce în ce mai agilă şi descentralizată, urmărind traiectoria "Economiei Creatorului" (The Creator Economy). Avem încredere că FilmChain, prin prisma experienţei echipei, a aplicabilităţii produsului, şi a momentului de piaţă, are oportunitatea de a ajunge un jucător important la nivel global în industria de entertainment." a spus Bogdan Paşca, Investment Manager ROCA X.

Anunţul investiţiei vine la scurt timp după ce compania a anunţat două noi parteneriate în cadrul festivalului de film de la Berlin cu Alamode Film Distribution (Germania) şi Lumière (Benelux) doi lideri de distribuţie de filme şi seriale tv în Europa. Portofoliul de clienţi FilmChain include nume cu rezonanţă precum Eurimages, German Film Fund şi filme nominalizate la Oscar precum "Colectiv" şi "Animal Kingdom".

Scopul rundei este de a oferi companiei resurse pentru dezvoltarea departamentului de vânzări în vederea creşterii bazei de clienţi şi premergatoare seriei A, pentru a continua dezvoltarea serviciului şi scalarea în piaţa din Statele Unite ale Americii. FilmChain este un serviciu ce poate fi accesat în cloud (de tip SaaS - software as a service), care gestionează automat tabelul de distribuirea al veniturilor pentru întreg lanţul de producţie şi distribuţie al unui film, oferind fiecărei părţi implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanţa şi profitabilitatea conţinutului creat. Prin utilizarea protocolului de blockchain, platforma asigură transparenţa datelor pentru fiecare parte implicată în proiect, iar prin integrarea cu operatorii bancari, soluţia minimizează costurile tranzacţiei şi distribuie instant veniturile în conturile alocate.

"Suntem încântate să deschidem această rundă de investiţie prin parteneriatul cu ROCA X, o echipă cu care am rezonat foarte bine în viziune şi planuri de scalare şi le mulţumim pentru sprijin. Este un moment crucial pentru industria de entertainment în digitalizarea proceselor, iar FilmChain este prima platformă digitală care oferă un grad inegalabil de automatizare, eficienţă şi transparenţă." a spus Maria Tânjală, co-fondator FilmChain.

"Prin alianţa cu ROCA X, ca investitori strategici, ne propunem extinderea adoptării serviciilor FilmChain în piaţa independentă cât şi în zona enterprise a marilor distribuitori de conţinut globali. Experienţa echipei ROCA X în dezvoltarea exponenţială a start-up-urilor tehnologice face ca parteneriatul sa fie unul ideal." A adăugat Irina Albita, co-fondator FilmChain.

În 2021 ROCA X a investit 3,5 milioane de EUR în 7 startup-uri noi şi a avut 10 investiţii în startup-urile deja existente în portofoliu. Acestor reuşite li se alătură triplarea capitalului disponibil de la 4 la 12 milioane EUR şi înregistrarea EuVECA ce permite echipei de management a ROCA X administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene. În 2022 ROCA X a investit în BunnyShell şi FilmChain.

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb