Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ROGOZIN IRONIZEAZĂ AUTORITĂŢILE DE LA CHIŞINĂU:"Să vin cu elicopterul sau cu motocicleta?"

Andrei Stan
Internaţional /

Dmitri Rogozin (Sursa foto: Facebook)

Dmitri Rogozin (Sursa foto: Facebook)

Războiul declaraţiilor dintre vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi autorităţile de la Chişinău continuă, oficialul rus insistând pe pagina sa de Facebook că poate ajunge în Republica Moldova cu elicopterul sau motocicleta în cazul în care nu va fi lăsat să intre în ţară cu un avion militar, scrie site-ul Agora.md.

Vineri, prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi preşedintele Parlamentului Andrian Candu au declarat în faţa jurnaliştilor că îi vor spune oficialului de la Kremlin "bun venit" în Republica Moldova, pentru a lucra în beneficiul celor două ţări, dar că survolarea spaţiului aerian al Moldovei cu avion militar este imposibilă.

Drept replică, Rogozin a postat pe pagina sa de Facebook două fotografii pe care apare alături de o motocicletă şi în cabina elicopterului.

Vicepremierul rus a scris: "Prim-ministrul Republicii Moldova consideră că Rogozin nu trebuie să vină în Moldova cu avion militar. Bine. Atunci, la alegerea autorităţilor moldoveneşti: elicopter sau motocicletă?".

Ministerul de Externe de la Chişinău a sugerat, săptămâna aceasta, delegaţiei ruse conduse de vicepremierul Dmitri Rogozin să-şi anuleze venirea în Republica Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, potrivit Deschide.md. Sursele publicaţiei susţin că ministrul de Externe Andrei Galbur i-a înmânat miercuri ambasadorului Rusiei la Chişinău o scrisoare cu refuzul Chişinăului ca delegaţia rusă să traverse spaţiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare, care urmau să aterizeze atât în capitală, cât şi la Tiraspol.

În scrisoarea citată se arată: "Autorităţile competente din Republica Moldova sunt nevoite să refuze acordarea dreptului de a traversa spaţiului său aerian şi aterizare a avioanelor Forţelor Aeriene Militare a Rusiei în aeroporturile din Chişinău şi Tiraspol în legătură cu lipsa condiţiilor necesare în acest sens, fapt despre care partea rusă a fost anunţată anterior de nenumărate ori. Partea moldovenească aminteşte despre lipsa mecanismului de asigurare a controlului din partea autorităţilor competente moldoveneşti asupra activităţii de zbor care implică folosirea aeroportului din oraşul Tiraspol. În acest context, exprimând regretul în legătura cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, autorităţile moldoveneşti consideră inoportună desfăşurarea unor asemenea evenimente în mod unilateral".

Deschide.md notează că în scrisoare nu este menţionat numele lui Dmitri Rogozin, dar că se poate deduce cu uşurinţă că mesajul îl vizează în mod implicit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie