Romaero, Avioane Craiova şi Elbit Systems vor colabora pentru producerea de drone în România pentru armată

C.B.
Miscellanea / 15 mai 2020

Romaero, Avioane Craiova şi Elbit Systems vor colabora pentru producerea de drone în România pentru armată

Companiile româneşti Romaero şi Avioane Craiova, împreună cu firma israeliană Elbit Systems, au semnat un memorandum de înţelegere pentru cooperare în domeniul producerii de sisteme de avioane fără pilot, în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naţionale din România, informează Elbit Systems, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Potrivit documentului, cele trei societăţi comerciale vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în România de drone ale Elbit Systems: "de la platforme tactice UAS, precum Skylark I-LEX şi Hermes 450 şi până la diferitele configuraţii ale Hermes 900".

Memorandumul de înţelegere prevede ca firmele româneşti să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanţă şi reparaţii, precum şi de managementul de program.

Conducerea Elbit Systems a menţionat că scopul colaborării este de a oferi Armatei Române modele avansate de drone.

"Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte şi domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova şi Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS (avioane fără pilot, n.r.) în România şi pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o soluţie completă şi avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel internaţional", a declarat vicepreşedintele executiv şi manager general al Elbit Systems ISTAR Division, Elad Aharonson.

Modelele de sisteme de avioane fără pilot ale companiei israeliene includ mini-drone manipulabile de către militari de la sol, drone tactice versatile, dar şi soluţii maritime de rază lungă. Dronele Elbit Systems sunt folosite de mai multe forţe armate, printre care şi armata Israelului, menţionează compania.

Elbit Systems este prezentă în România de peste 27 de ani şi este furnizor al MApN în domeniul forţelor aeriene, terestre, navale şi altele.

Compania a înfiinţat patru unităţi de producţie în România: Elmet Măgurele (producţie şi dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare şi sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) şi Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unnpr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6073
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2331
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8143
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.5443

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb