Revista BURSA Construcţiilor

România alocă cel mai puţin pentru cheltuielile curente de asistenţă medicală

M.I.
Miscellanea / 06 aprilie 2020

România alocă cel mai puţin pentru cheltuielile curente de asistenţă medicală

Cele mai recente statistici privind cheltuielile curente de asistenţă medicală (publice şi private), în această perioadă dificilă cu noul Coronavirus, arată cum variază acestea pentru asistenţa medicală în statele membre ale Uniunii De euroopene (UE).

Potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre, 11,3% din PIB sunt cheltuielile pentru sănătate alocate în Franţa şi Germania, o pondere mai mare decât în orice alt stat membru al UE.

De asemenea, 11% din PIB sunt cheltuieli alocate în Suedia, în timp ce numai 5,2% din PIB alocă România pentru cheltuielile de asistenţă medicală înregistrând, astfel, cel mai mic raport.

În UE se estimează că, în medie, cheltuielile medicale au reprezentat 9,9% din PIB în 2017.

În raport cu dimensiunea populaţiei, cheltuielile de asistenţă medicală au fost cele mai ridicate în rândul statelor membre ale UE cu 5 200 de euro în Suedia (per locuitor); 5 100 de euro Danemarca şi Luxemburg (per locuitor, fiecare); 590 de euro Bulgaria (per locuitor) şi 490 de euro România (per locuitor )

În statele membre ale UE, cea mai mare pondere a persoanelor în vârstă din totalul populaţiei, în 2019, a fost de 22,8% în Italia, 22,0% Grecia, 21,8% Portugalia şi Finlanda (fiecare), 21,5% Germania, 21,3% Bulgaria, 14,4% Luxemburg, 14,1% Irlanda

La nivel regional, cele mai mari ponderi ale persoanelor în vârstă s-au regăsit în Chemnitz (28,9%) în Germania, urmată de Liguria (28,5%) în Italia, Ipeiros (27,0%) în Grecia, Limousin (26,7%) în Franţa şi Sachsen-Anhalt (26,5%) în Germania. Cele mai mici acţiuni au fost înregistrate în Mayotte (2,7%) şi Guyane (5,8%) în Franţa şi în Ciudad Autonoma de Melilla (10,7%) în Spania.

Sorin Mierlea , Preşedinte InfoCons, a declarat: "Dacă tot alocăm cele mai puţine fonduri pentru sănătate , trebuie să adoptăm fiecare dintre noi o9atitudine şi să fim mai atenţi la alimentele pe care le achiziţionăm în primul rând, să citim eticheta şi dacă nu înţelegem tot ceea ce este scris pe aceasta mai bine lăsăm produsul în raft decât să ne afecteze mai târziu. Sănătatea înseamnă cum trăim, ce facem, ce aer respirăm, dar mai ales ce mâncăm. În condiţiile în care România a ajuns pe primele locuri în cadrul Uniunii De euroopene la cele mai multe boli tip: cancer, obezitate infantilă este momentul să ne solidarizăm şi să înţelegem că viitorul nostru şi viitorul copiilor nu poate exista decât dacă avem sănătate. În condiţiile acestui semnal de alarma al Comisiei De euroopene sper să ne trezim cu toţii şi producătorii să fie mai responsabili iar autorităţile publice ale statului să îşi ducă la împlinire menirea pe care o au în slujba cetăţeanului."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro