România cumpără un sistem de rachete antinavă din SUA

A.P.
Miscellanea / 18 ianuarie

România cumpără un sistem de rachete antinavă din SUA

Guvernul român a aprobat şi a trimis în parlament proiectul unui document care va permite României să achiziţioneze sisteme mobile de coastă vizând lansarea rachetelor antinavă (NMS) pe baza unei proceduri cunoscute sub iniţialele FMS, respectiv achiziţii de aparatură militară destinată forţelor militare din străinătate, anunţă publicaţia americană Defense News, citată de g4media.

"Aceste sisteme antinavă ce vor fi achiziţionate includ un vehicul de lansare mobil, o platformă de comandă, control şi comunicaţii, platforme de transport şi de conectare -deconectare, senzori, şi aparatură de sprijin logistic, de întreţinere şi de testare, dar asemenea achiziţii nu se limitează doar la atât", se arată înr-o declaraţie a Ministerului român al Apărării Naţionale.

Produsă de firma Raytheon and Kongsberg, racheta de tip NMS este destinată unor atacuri antinavă care depăşesc linia orizontului. În luna octombrie a anului trecut, Departamentul de Stat din SUA a aprobat o eventuală vânzare după ce Bucureştiul şi-a exprimat dorinţa de a achiziţiona două sisteme destinate apărării de coastă.

Viitorul contract este estimat la 286 milioane de dolari, dar, potrivit declaraţiilor ministerului, valoarea sa exactă urmează să fie stabilită în momentul începerii procedurilor de achiziţie.

Potrivit unor estimări anterioare, valoarea achiziţiei s-ar putea ridica la 137 milioane euro ($166,5 milioane). În conformitate cu legislaţia română, achiziţiile de armament sau cu caracter militar carre depăşesc 100 milioane de euro trebuie aprobate de parlamentul ţării.

Ministerul a declarat că intenţionează să achiziţioneze sistemele până în anul 2024.

Coaliţia guvernamentală de centru-dreapta din România deţine majoritatea atât în camera superioară, cât şi în camera inferioară a parlamentului, astfel încât, cel mai probabil, parlamentarii vor aproba documentul înaintat de guvern.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo,deci sunt baniii!? Oare ne pregatim de razboi sau .....

    Acest sistem de rachete este cumparat din banii pensionarilor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro