România este în fruntea eforturilor europene de obţinere a independenţei energetice

G.D.
Miscellanea / 1 noiembrie 2022

România este în fruntea eforturilor europene de obţinere a independenţei energetice

Monsson a semnat un acord cu Rezolv Energy pentru finalizarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa până la finalul primului trimestru din 2023, ce va situat în judeţul Arad, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectul va avea o putere instalată de 1.044MW, având în plan să includă o soluţie de ultimă generaţie de stocare a energiei. Producţia anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste 1 milion de gospodării şi va genera peste 500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani. Energia generată va fi vândută către consumatori comerciali şi industriali prin Acorduri de Cumpărare de Energie pe termen lung.

"Suntem mândri să facem parte din procesul de tranziţie al României către energia regenerabilă. Credem că România poate fi un exemplu în vremuri aşa de interesante ca cele pe care trăim acum. Energia verde este mai ieftină şi mai curată şi nu creează dependenţă faţă de alţii. Noi ne bazăm pur şi simplu pe soare şi pe vânt", a afirmat Sebastian Enache, Head of M&A, Monsson.

Jim Campion, Chief Executive, Rezolv, a spus: "Ne îndreptăm către o epocă nouă pentru energia regenerabilă din Europa. Asemenea proiecte ne vor permite să furnizăm energie curată, foarte competitivă, fără subvenţii şi la un preţ stabil pentru consumatorii industriali şi comerciali. De asemenea, proiecte de genul acesta vor avea o contribuţie importantă şi în atingerea celor două obiective pe care România şi le-a asumat: creşterea independenţei energetice şi reducerea emisiilor nete la zero".

Parcul fotovoltaic se află în etapa finală de dezvoltare, urmând ca până în iunie 2023 să înceapă construcţia. Rezolv Energy evaluează deja soluţii tehnologice şi opţiuni de finanţare prin împrumut. Monsson şi Rezolv au planuri mari şi în ceea ce priveşte reconversia profesională a oamenilor din zonă şi implicarea cât mai mare a forţei de muncă locale în lucrările de construcţii şi operarea parcului fotovoltaic.

Parcul fotovoltaic va fi proiectat, construit şi operat la cele mai mari standarde sociale, de mediu şi de guvernanţă (ESG), cu un accent deosebit pe integrarea activităţilor agricole din perimetru. Mare parte din terenul agricol de slabă calitate va fi transformat în păşune, fiind astfel controlată vegetaţia în exces. Cercetări recente din Statele Unite au demonstrat beneficiile acestei soluţii, confirmând că randamentul general al păşunilor din cadrul parcurilor fotovoltaice este similar cu cel al păşunilor din câmp deschis. Proiectul va căuta, de asemenea, să încorporeze apicultura şi alte măsuri pentru a creşte biodiversitatea, arată sursa citată.

Înfiinţat la începutul acestui an, Rezolv Energy beneficiază de o echipă de conducere experimentată, care a mai dezvoltat şi gestionat anterior un portofoliu important de proiecte de energie în Europa Centrală şi de Sud Est, inclusiv parcul eolian de la Chirnogeni. Luna trecută compania a anunţat parteneriatul cu Low Carbon pentru livrarea parcului eolian "Vis Viva", cu o putere instalată de 450 MW, aflat la sud de Buzău.

În această tranzacţie, KPMG a fost consultantul principal pentru fuziune şi achiziţie (M&A), în colaborare cu echipa Berechet Rusu Hirit în calitate de consultant juridic principal, în timp ce Biris Goran a fost consultantul juridic al Monsson, iar Clifford Chance consultantul juridic al Rezolv Energy, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am fost independenți pana nu am

    vândut aproape tot la străini,  

    Ce clasa politica jenanta 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro