România este prezentă şi în acest an pe harta mondială "Blue Flag"

A.C.
Miscellanea / 30 iunie 2023

România este prezentă şi în acest an pe harta mondială "Blue Flag"

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului anunţă vineri că România este prezentă şi în acest an pe harta mondială "Blue Flag", eticheta de calitate este acordată plajelor Vega Vintage, din staţiunea Mamaia, Marina Regia şi Phoenicia, din Năvodari, Citadel şi Azur, aflate în Eforie, precum şi Phoenicia Blue View, care îşi aşteaptă turiştii în Olimp, anunţă news.ro

"România este prezentă şi în acest an pe harta mondială "Blue Flag"! Eticheta de calitate a fost acordată următoarelor 6 plaje: Vega Vintage, din staţiunea Mamaia, Marina Regia şi Phoenicia, din Năvodari, Citadel şi Azur, aflate în Eforie, precum şi Phoenicia Blue View, care îşi aşteaptă turiştii în Olimp", precizează un comunicat oficial.

Ministerul arată ca o noutate, faţă de sezonul trecut, este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative şi generale ale programului. "Acestea fac referire la educaţia ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului şi siguranţa şi serviciile oferite. Doar în această manieră va putea candida şi obţine eticheta "Blue Flag", în 2024", spune ministerul.

Programul "Blue Flag" sau, aşa cum mai este cunoscut în România, "Steagul Albastru", a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

"Blue Flag" se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic. Instituţia noastră, împreună cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie - CCDG, membru cu drepturi depline al FEE, a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004. Printre avantajele programului se numără: deţinerea unui simbol ecologic (etichetă ecologică), vizibil şi recunoscut la nivel internaţional; posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovare la nivel local, naţional şi internaţional a plajei; atragerea turiştilor străini care caută cu predilectie aceste plaje, "Blue Flag" ce se bucură de o largă recunoaştere internaţională.

Pentru a primi distincţia, este necesară îndeplinirea a unui număr de 33 de criterii pentru plaje şi 38 de criterii pentru porturile de agrement.

Candidaturile transmise de către autorităţile responsabile (municipiu, hotel privat sau operatori privaţi) sunt verificate atât în teren, cât şi de către un juriu naţional şi unul internaţional. Eticheta poate fi obţinută pentru un singur sezon, păstrarea acesteia fiind condiţionată de o nouă candidatură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb