România, membră a Consiliului ITU de peste 30 de ani

G.D.
Miscellanea / 3 octombrie

România, membră a Consiliului ITU de peste 30 de ani

România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord), unde 7 ţări au candidat pentru 5 locuri, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cele 5 state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani:

România - 160 de voturi

Azerbaidjan - 154 de voturi

Polonia - 138 de voturi

Bulgaria - 137 de voturi

Republica Cehă - 134 de voturi

Alţi candidaturi:

Federaţia Rusă - 73 de voturi

Belarus - 44 de voturi

"România a câştigat astăzi un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, în cadrul alegerilor de la Bucureşti, rezultat ce menţine ţară noastră la conducerea ITU de peste 30 de ani. Rezultatul votului de azi, în urmă căruia am obţinut cel mai mare număr de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre în cadrul Conferinţei Plenipotentiarilor, este o nouă dovadă de încredere de care se bucură specialiştii români, care au un cuvânt important de spus în stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicaţiilor la nivel mondial", a declarat preşedintele ANCOM, Vlad Stoica.

"Doresc să felicit echipa României, pentru lungă perioada de timp în care a fost în prima linie la conducerea celei mai vechi agenţii ONU, cea care a realizat cadrul că omenirea să ajungă de la telegraf la tehnologiile de nouă generaţie de astăzi. Faptul că azi am primit girul unui număr considerabil de state membre ale ITU pentru un nou mandat în Consiliu este o recunoaştere a meritelor experţilor români implicaţi în activitatea ITU, dar şi ale diplomaţiei române", a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizarii, Sebastian Burduja.

Conferinţă Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) are loc în perioada 26 septembrie - 14 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Pe parcursul celor trei săptămâni, se preconizează că PP-22 va atrage aproximativ 4.000 de participanţi, inclusiv şefi de stat şi demnitari la nivel înalt din cele 193 de state membre ale ITU.

PP-22 va stabili politicile generale ale ITU, precum şi planurile strategice şi financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreagă activitate a ITU, dar, cu precădere, aspecte-cheie că incluziunea digitală şi reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalităţi de a mobiliza inteligenţă artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) şi reţelele 5G şi viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi şi emergente, pentru a îmbunătăţi modul în care oamenii din întreagă lume trăiesc şi muncesc.

Până în prezent, au avut loc alegerile pentru Secretarul general ITU, Secretarul general adjunct, pentru Directorul Biroului de Radiocomunicaţii, Directorul Biroului de Standardizare şi Directorul Biroului de Dezvoltare, dar şi pentru Consiliul de reglementare radio format din 12 membri şi locurile statelor membre alocate regional în Consiliul ITU cu 48 de locuri, care guvernează ITU între Conferinţele plenipotentiare cuadrienale, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro