România şi Italia - un nou proiect de înfrăţire

C.B.
Miscellanea / 17 februarie 2020

Liviu Rogojinaru

Liviu Rogojinaru

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a primit, astăzi, o delegaţie din Italia din care au făcut parte George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului şi patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato şi Ştefan Stănăsel, preşedintele Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (CNCRI), conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, discuţiile au pus accent pe dezvoltarea relaţiilor economice între regiunea Toscana şi România, demnitarul MEEMA primind, din partea delegaţiei italiene, o scrisoare referitoare la propunerea de înfrăţire între oraşele Cluj Napoca şi Prato, adresată primarului oraşului Cluj Napoca, Emil Boc.

Liviu Rogojinaru, secretar de stat MEEMA, a declarat: " Este pentru prima dată când Italia propune României un astfel de proiect instituţional, derulat pe două planuri, afaceri şi turism, prin care România îşi poate promova oferta investiţională în Toscana. Avem ocazia de a duce produsele româneşti pe piaţa italiană , dar şi de a face cunoscute oportunităţile de turism şi afaceri existente în România".

Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului şi patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato: "Suntem siguri că proiectul se poate dezvolta pe mai multe planuri: turistic, economic, cultural, având în vedere afinităţile existente între cele două ţări şi, în special, între oraşele Prato şi Cluj. Acestea au foarte multe aspecte în comun în plan industrial şi, în special, în domeniul industriei textile. Prin prezenţa universitară foarte puternică, putem genera, de asemenea, colaborări şi în domeniul educaţional"

Delegaţia italiană a expus interesul autorităţilor din Prato de a organiza un forum economic la Camera de Comerţ Prato, care să reunească administraţiile publice locale şi mediile de afaceri din cele două ţări şi să creeze punţile de legătură pentru investiţii reciproce, având în vedere interesul oamenilor de afaceri din cele două ţări.

Oficialii italieni au transmis, de asemenea, susţinerea celorlalte oraşe din regiunea Toscana pentru proiectul de înfrăţire cu România, care poate constitui un reper pentru companiile italiene, în special cele din Toscana, o regiune orientată către export, care doresc să fie prezente în România.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a agreat propunerea italiană, exprimând interes pentru organizarea de workshopuri, întâlniri B2B şi schimburi de bune practici în cadrul acestui proiect, cu accent pe digitalizare şi inovare, care prin promovarea colaborării între IMM-urile din cele două ţări contribuie la impulsionarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pare mai degraba o infratire romano - romana.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro