Abonament gratuit

România şi Italia - un nou proiect de înfrăţire

C.B.
Miscellanea /

Liviu Rogojinaru

Liviu Rogojinaru

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a primit, astăzi, o delegaţie din Italia din care au făcut parte George Claudiu Stănăşel, vicepreşedintele Consiliului Local Prato, Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului şi patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato şi Ştefan Stănăsel, preşedintele Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia (CNCRI), conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, discuţiile au pus accent pe dezvoltarea relaţiilor economice între regiunea Toscana şi România, demnitarul MEEMA primind, din partea delegaţiei italiene, o scrisoare referitoare la propunerea de înfrăţire între oraşele Cluj Napoca şi Prato, adresată primarului oraşului Cluj Napoca, Emil Boc.

Liviu Rogojinaru, secretar de stat MEEMA, a declarat: " Este pentru prima dată când Italia propune României un astfel de proiect instituţional, derulat pe două planuri, afaceri şi turism, prin care România îşi poate promova oferta investiţională în Toscana. Avem ocazia de a duce produsele româneşti pe piaţa italiană , dar şi de a face cunoscute oportunităţile de turism şi afaceri existente în România".

Lorenzo Marchi, assessore pentru domeniul turismului şi patrimoniului în cadrul Primăriei din Prato: "Suntem siguri că proiectul se poate dezvolta pe mai multe planuri: turistic, economic, cultural, având în vedere afinităţile existente între cele două ţări şi, în special, între oraşele Prato şi Cluj. Acestea au foarte multe aspecte în comun în plan industrial şi, în special, în domeniul industriei textile. Prin prezenţa universitară foarte puternică, putem genera, de asemenea, colaborări şi în domeniul educaţional"

Delegaţia italiană a expus interesul autorităţilor din Prato de a organiza un forum economic la Camera de Comerţ Prato, care să reunească administraţiile publice locale şi mediile de afaceri din cele două ţări şi să creeze punţile de legătură pentru investiţii reciproce, având în vedere interesul oamenilor de afaceri din cele două ţări.

Oficialii italieni au transmis, de asemenea, susţinerea celorlalte oraşe din regiunea Toscana pentru proiectul de înfrăţire cu România, care poate constitui un reper pentru companiile italiene, în special cele din Toscana, o regiune orientată către export, care doresc să fie prezente în România.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru a agreat propunerea italiană, exprimând interes pentru organizarea de workshopuri, întâlniri B2B şi schimburi de bune practici în cadrul acestui proiect, cu accent pe digitalizare şi inovare, care prin promovarea colaborării între IMM-urile din cele două ţări contribuie la impulsionarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pare mai degraba o infratire romano - romana.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS