România, ţara cu cei mai mulţi tineri care nu lucrează şi nici nu învaţă

S.B.
Miscellanea / 26 mai

România, ţara cu cei mai mulţi tineri care nu lucrează şi nici nu învaţă

România este ţara cu cei mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, care nu lucrează dar nici nu sunt ocupaţi cu educaţia, potrivit datelor Eurostat, informează Agerpres.

Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii din Uniunea Europeană nu erau ocupaţi, în educaţie sau formare, aşa-numiţii NEETs, în anul 2022, însă în rândul statelor membre această proporţie variază de la 4,2% în Ţările de Jos şi până la 19,8% în România, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Aceste date arată că, în 2022, o treime dintre statele membre erau sub ţinta propus pentru anul 2030, respectiv o proporţie a NEETs de 9%, respectiv: Ţările de Jos (4,2%), Suedia (5,7%), Malta (7,2%), Luxemburg (7,4%), Danemarca (7,9%), Portugalia (8,4%), Slovenia (8,5%), Germania (8,6%) şi Irlanda (8,7%).

În majoritatea statelor membre sunt diferenţe între proporţia de NEETs în rândul tinerelor şi tinerilor. Anul trecut, 13,1% dintre tinerele cu vârsta între 15 şi 29 de ani din UE erau NEETs, în timp ce în rândul tinerilor proporţia era de 10,5%.

În ambele cazuri, Ţările de Jos au cea mai mică proporţie de NEETs: 3,8% în rândul tinerilor şi 4,6% în rândul tinerelor.

În contrast, cea mai mare proporţie de NEETs în rândul tinerilor se înregistra în Italia (17,7%), iar în rândul tinerelor se înregistra în România (25,4%).

La nivelul UE, proporţia tinerilor care care nu învaţă şi nici nu lucrează a scăzut cu 1,4 puncte procentuale în 2022 comparativ cu 2021. De-a lungul ultimului deceniu, proporţia de NEETs din UE a scăzut cu 4,3 puncte procentuale, de la 16% în 2012 până la 11,7% în 2022.

Cea mai mare reducere a proporţiei de NEETs între 2012 şi 2022 a fost înregistrată în Irlanda (minus 12,9 puncte procentuale), urmată de Grecia (minus 11,4 puncte procentuale), Bulgaria (minus 9,6 puncte procentuale) şi Spania (minus 9,5 puncte procentuale).

Însă există şi două state membre unde proporţia de NEETs a crescut între 2012 şi 2022: Austria (creştere de 0,9 puncte procentuale) şi România (creştere de 0,5 puncte procentuale).

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. „Am spus-o într-un rând că ceea ce ne inspiră durerea cea mai mare si o adevărată teamă de viitorul acestei țări nu sunt pe atâta oamenii generației actuale pe cât tinerii noștri, care vor stăpâni în viitor soarta nației lor. Lucrarea continuă a instituțiilor prea liberale a consistat la spiritele tinere în dărâmarea oricărei autorități dumnezeiești și omenești, într-o încredere oarbă în propria persoană neînsemnată, în nerespectarea oricărui superior. Ușurința cu care tinerii la noi discută oameni și lucruri, expresiile de care se servesc, suficiența și lipsa de naivitate e un semn că avem a face cu oameni îmbătrâniți înainte de vreme, cărora le-am putea prezice de pe acuma lipsa de statornicie si impotența morală. Aceasta-i pedeapsa ce ne-o dă Dumnezeu pentru c-am făcut din școli numai unelte în care se îngrămădește învățarea unei mulțimi de cunoștințe, fără să fi îngrijit deloc pentru creșterea inimei și caracterului, căci niciodată tăria unui popor n-a stat în instrucție si numai în instrucție, ci totdeauna în creștere. O cunoștință, mai ales în școalele secundare, care nu are rol educativ, e o cunoștință stearpă și nefolositoare”

  (Mihai Eminescu- Curierul de Iași, 5 iunie 1877). 

  Cine are urechi de auzit, să audă! 

  1. Va multumim pentru acest citat tot mai valabil si azi.

  Încă din anul 2013 a fost lansată „Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor”, ca o măsură concepută la nivelul Uniunii Europene pentru a sprijini în mod special tinerii care nu urmează studii, nu sunt angajaţi sau nu fac parte din sisteme de formare în regiuni în care rata şomajului în rândul tinerilor era de peste 25% la acea vreme.

  De atunci, a fost introdus indicatorul NEET (Nor in Education, Employement or Training) care reprezintă unul dintre cei mai importanţi indicatori ai pieţei muncii din întreaga Uniune Europeană, pe care statele membre urmăresc să-l reducă prin diferite politici guvernamentale. Prin urmare, NEET arată ponderea medie a tinerilor din Uniunea Europeană care nu sunt înscrişi într-o formă de învăţământ şi nici nu sunt angrenaţi în câmpul forţei de muncă. Practic, acest indicator arată câţi dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani nu muncesc şi nici nu studiază.

  Asadar, România, cu cei 19,4% este ţara cu cei mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani care nu se aflau într-o formă de învăţământ sau în câmpul muncii în primul trimestru din 2022, ceea ce trebuie să dea de gândit autoritătilor.  

  1. Motivele pentru care suntem la un procentaj atat de ridicat ar fi :

   - neadaptarea invatamantului la nevoile economiei 

   - munca la negru care nu e inclusa in statistici 

   - anumite particularitati in zona comunitatii rome

   - complezenta unor parinti care a condus la formarea unor rentieri juvenili 

   Munca la negru este inclusa in statistici. Invatamantul este adaptat la nevoile economiei, mai ales cel profesional.

  scosi de profii care cer respect

  1. Gandeste-te mai bine! La noi există în procentul cel mai mare o minoritate care..nu iubește școala ( n-am făcut nimic în acest sens) Doar cornul și laptele îi mai ține ! Îți dai seama ! Te imaginezi profesor acolo? Crezi că vei fi respectat??

   Dacă ai fi puțin mai isteț te-ai prinde că salariile mai bune pentru profesori înseamnă investiția în educația copiilor tăi. Dar unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

  "România Educata" trebuie la romani,

  sa tot alegem politicieni pe placul puterilor străine și atunci nu putem ieși din sclavie 

  Autoritatile se gandesc la bile lor,nu se gandesc la binele tarii.Asta rezulta din cifra de 19,8%.

  Asta e nivelul tarii

  De exemplu primarul vrea subalterni care nu au invatat bine ca sa-i controleze. Invatatul poate sa dauneze iar iar daca te vede ca muncesti iti va scadea salariu ca sa nu te ingrasi si sa lenevesti.

  Imaginea bucolica din fotografie cu un tânăr care se uită undeva în zare, probabil visător, nu corespunde realității.

  Din păcate, ei sunt duși. Cu internetul la îndemână prin telefon, nu îi mai interesează nimic. Trăiesc în lumea lor virtuală. Nu le trebuie serviciu sau altceva.

  O să le piară și foamea cu pastila aia minune. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro