România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă după o analiză a Planului în domeniul energiei

D.T.
Miscellanea / 27 martie

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă după o analiză a Planului în domeniul energiei

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o cotă de aproximativ 30,7% pentru 2030 prin Planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice 2021-2030, dar printr-o reanaliză va ajunge la 34%, a afirmat, astăzi, Casian Niţulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, conform Agerpres.

"Prin planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice ne-am asumat ca şi surse de energie regenerabilă aproximativ 30,7%, dar printr-o reanaliză vom ajunge la 34% Dimensiunea de eficienţă energetică ocupă un rol important în plan naţional. Nu numai că asigură o siguranţă energetică, dar şi o tranziţie către o energie mai curată, mai verde, o energie a viitorului. Europa şi-a asumat ca până în anul 2050 să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, iar până în anul 2030 ne-am asumat să reducem emisiile de gaze cu 55%", a menţionat Casian Niţulescu, la conferinţa Energy Efficiency for Sustainable Business.

El a subliniat că, prin investiţii în eficienţă energetică, România poate avea numeroase beneficii precum o scădere majoră a consumului de energie, o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi, nu în ultimul rând, o îmbunătăţire a mediului şi o creştere a calităţii vieţii, arată sursa.

Totodată, secretarul de stat a menţionat că printr-un audit energetic pot fi identificate zonele vulnerabile de consum, iar printr-un management energetic se poate asigura o coordonare mai bună a companiilor. Pe de altă parte, prin investiţii în echipamente cu consum scăzut de energie poate creşte rentabilitatea companiilor, iar prin asigurarea de producţie de energie electrică din surse regenerabile pot fi scăzute facturile, astfel că se poate asigura o rentabilitate a companiilor.

În ceea ce priveşte eficienţa energetică în clădiri, Casian Niţulescu a precizat că aceasta este "o activitate destul de complexă" de care se ocupă Ministerul Dezvoltării.

"Prin investiţii în eficienţă energetică în clădiri se poate asigura o rentabilitate maximă - şi anume investiţii în termie, în termoizolarea clădirii, a pereţilor, a pardoserilor, a acoperişurilor", a precizat acesta. Totodată, secretarul de stat a făcut referire la utilizarea eficientă a iluminatului, precum şi la investiţii în alimentarea cu energie electrică din surse regenerabile.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. " 34% surse de energie regenerabilă "

  foarte frumos,da cu CAT VOM PLATI MAI SCUMP ?!

  nu se specifica,ca sa nu facem atac de panica  

  Deabia asteptam. Si daca ar putea romanii sa nu mai arunce toate plasticurile in rauri sau prin paduri ar fi si Romania un loc mai frumos, mai curat, pentru generatiile viitoare.

  1. Esti cumva "angajat" la un ONG de al lui Soros,

   dai cu propaganda, fara sa gandesti  

   Ce treaba are Soros cu plasticul aruncat în toată România. Cineva spunea o chestiune, doua lucruri sunt infinite : Prostia și Universul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro