DIKE

România va avea un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului

S.B.
Miscellanea /

România va avea un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului

România, va avea în premieră un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului. Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a semnat azi contractul de finanţare de 81 milioane lei, din care 74 milioane lei vor fi fonduri europene nerambursabile. Sistemul va putea fi accesat de oricine de pe mobil şi chiar inserat în programele TV, după meteo, şi va fi singura prognoză oficială din România, informează news.ro.

"Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a semnat astăzi contractul de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului. Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă, la care a participat şi ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloş. În cadrul proiectului european va fi dezvoltat, în premieră pentru România, un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului",

Potrivit sursei citate, contractul de finanţare are o valoare de peste 81 de milioane de lei. Din aceştia, aproximativ 74 milioane lei vor fi fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa prioritară 4.

"Am semnat astăzi un contract de finanţare, parte din cea mai mare investiţie făcută de statul român în aer, în ultimii 10 ani. Cred că aerul va fi una din cele mai mari provocări ale autorităţilor locale şi centrale din următorii 10 ani. Mă bucur că România va avea un sistem de prognoză a calităţii aerului care va putea fi accesat de oricine de pe mobil şi chiar inserat în programele TV, după meteo. Aceasta va fi singura prognoză oficială din România pentru că datele din sistem sunt bazate pe sisteme de măsurare a calităţii aerului acreditate la nivel european. Cu o asemenea prognoză, oamenii îşi vor putea face mai bine planurile de ieşire în aer liber, iar autorităţile vor putea impune măsuri pe termen scurt acolo unde se poate interveni imediat. Acest sistem ne va ajuta nu doar pentru informarea publicului, dar şi pentru ca autorităţile locale să fie pe fază de câte ori poluanţii pot pune în pericol populaţia", a declarat ministrul Costel Alexe.

Prognoza naţională privind calitatea aerului pentru fiecare oraş în parte va rezulta din suprapunerea bazei naţionale de emisii (care este finanţată prin proiect) cu datele la zi privind evoluţia vremii şi a curenţilor de aer. Până în 2023, sistemul de prognoză va fi calibrat în trei oraşe pilot: Ploieşti, Braşov şi Iaşi. După finalizarea proiectului, sistemul va fi aplicabil la nivel naţional, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie