Romgaz a obţinut un credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon în proiectul de gaze de la Marea Neagră

S.B.
Companii / 15 aprilie

Romgaz a obţinut un credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon în proiectul de gaze de la Marea Neagră

Romgaz a obţinut un credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank, care va fi folosit pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deţine 50% din proiectul de gaze de la Marea Neagră Neptun Deep, cu sprijinul Deloitte România.

Facilitatea de împrumut a fost acordată pe o perioadă de cinci ani şi este corelată cu performanţa financiară generală a Romgaz.

"Acest acord constituie prima etapă de finanţare necesară Romgaz în contextul proiectului Neptun Deep, urmând ca după finalizarea tranzacţiei de achiziţie a acţiunilor EMEPRL să demarăm formalităţile asigurării viitoarelor finanţări necesare grupului Romgaz pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep", a declarat Răzvan Popescu, Director Economic, Romgaz.

Practica de consultanţă financiară a Deloitte România a asigurat asistenţa în vederea identificării surselor de finanţare necesare şi în procesul de obţinere a împrumutului de la Raiffeisen Bank. Echipa implicată a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Florin Păunescu, Director, care a coordonat întregul proiect de asistenţă în vederea obţinerii finanţării, Marius Vasilescu, Director, Angelos Fragkos, Manager, Ruxandra Vasile, Associate, şi Mihai Grădinescu, Associate.

"Aş dori să mulţumesc conducerii şi întregii echipe Romgaz, care au avut încredere că putem contribui la obţinerea acestui împrumut. Împreună, am lucrat atât la pregătirea planurilor de afaceri, cât şi la analizele şi discuţiile cu banca. Consider că echipa Deloitte specializată în asistenţă pentru obţinerea de finanţare a dovedit încă o dată că nimic nu este prea mult sau prea greu pentru noi. Semnarea acestui contract, care probabil este unul dintre cele mai mari contracte de împrumut încheiate în ultimul timp, arată că există atât necesar, cât şi capacitate de finanţare, şi că piaţa românească merită toată atenţia din partea tuturor jucătorilor", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Romgaz a anunţat că, după finalizarea acestei tranzacţii, îşi propune să asigure dezvoltarea şi exploatarea zăcămintelor cu potenţial comercial din perimetrul Neptun Deep în cel mai scurt timp posibil, etape pentru care va avea nevoie de finanţări suplimentare.

Tranzacţia în urma căreia Romgaz va prelua acţiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited a fost aprobată în decembrie 2021 de către acţionarii producătorului de gaze naturale pentru un preţ de achiziţie de 1,06 miliarde de dolari şi urmează să fie semnată după ce va obţine aprobarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în data de 28 aprilie 2022. Finalizarea acesteia este condiţionată de îndeplinirea anumit condiţii şi este estimată pentru al doilea trimestru al anului. În prezent, proiectul de mare adâncime Neptun Deep, cu zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi, este deţinut în cote egale de ExxonMobil şi OMV Petrom.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de la Raiffeisen international , nu? Ca tot le-a scazut valoarea cu 55%

    Sa ii salvam si pe acestia...

    Vai de noi..Nu putem sa facem kk de foame si ii ajutam pe austrieci 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro