Antibiotice Iaşi

Romgaz prelungeşte suspendarea notificării de reziliere a contractului pentru termocentrala Iernut

A.I.
Piaţa de Capital / 23 aprilie

Romgaz prelungeşte suspendarea notificării de reziliere a contractului pentru termocentrala Iernut

Romgaz a prelungit suspendarea notificării de reziliere a contractului de lucrări pentru termocentrala pe gaze de 430 de MW de la Iernut, până la data de 7 mai 2021, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În data de 8 aprilie, Romgaz suspendase notificarea de reziliere a contractului pentru o perioadă de 14 zile, la solicitarea executantului lucrărilor, consorţiul format din Romelectro şi spaniolii de la Durofelguera. La începutul acestei luni, Romgaz a trimis notificarea de reziliere a contractului de lucrări, din cauza neexecutării în termen, a obligaţiilor contractuale.

"Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a contractului de lucrări a fost luată în vederea continuării negocierilor cu executantul, pentru identificarea, evaluarea şi implementarea unei soluţii care să asigure finalizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil, cu respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale Romgaz", se arată în raportul de astăzi al producătorului de gaze naturale.

Totodată, Romgaz va primi şi raportul de expertiză tehnică şi economică privind determinarea stadiului fizic şi valoric de execuţie a contractului, precum şi determinarea lucrărilor rămase de executat, pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a centralei, se mai arată în notificarea de astăzi.

Raportul va sta la baza implementării soluţiei alternative de finalizare şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii.

În cursul anului trecut au apărut o serie de neînţelegeri cu cei ce construiau centrala, care voiau mai mulţi bani, pe motiv că ar fi crescut costurile. De altfel, compania spaniolă Duro Felguera a început să aibă şi probleme financiare mari. Constructorii nu au mai lucrat şi astfel s-a ajuns la întârzieri, fiind prelungit termenul de finalizare de la trimestru la trimestru, conform hotnews.ro.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioane lei.

Statul Român, prin Ministrul Economiei, deţine 70% din producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş, a cărui capitalizare bursieră este de aproape 12,43 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Dupa ce vor fi puse in functiune reactorele 3 si 4 de la Cernavoda cu finantare americana se va pune in discutie daca mai este rentabila si centrala de la Iernut (probabil ca nu o sa mai fie nevoie fiind binentele nerentabila). In ecst caz va trebui sa fie data la fier vechi. Multe investitii din Romania au sfarsit in acest fel. Aici avem cea mai mare experienta din lume.

  1. Glumesti, stii asta? Romania nu va avea niciodata banii pentru reactoarele acelea nenorocite.

   Si nu mai renteaza. Gazul este viitorul (si va fi inlocuit de hidrogen) si resursele regenerabile. Energia atomica este prea periculoasa si ineficienta. 

   Din pacate sansele pt reactoarele 3 si 4 sunt minime din doua motive>

   nu mai exista nici-o firma internationala integratoare a tehnologiei CANDU pe plan mondial, singurii furnizori 

   de proiecte complete cu obiective in constructie, dar pentru reactoare cu apa supraincalzita sunt in China, Corea de Sud, Rusia si Franta. 

   Reactoarele in curs de constructie au capacitati intre 1200 si 1400 Mmegawatti intimp ce reactoarele Candu au o capacitate de cca 750 megawatti nemaifiind rentabile

  > prelungeşte suspendarea notificării de reziliere a contractului

  Ce exprimare interesanta. 

  Deci avem o notificare de reziliere. Aia a fost suspendata. Iar acum suspendare.. se prelungeste. 

  Adica, se mai gandesc daca sa rezilieze contractul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

10 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9259
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0492
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4955
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7056
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1391

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro