Romgaz va aloca dividende de 1,46 miliarde de lei

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 28 aprilie

Romgaz va aloca dividende de 1,46 miliarde de lei

Acţionarii au aprobat tranzacţia prin care compania preia participaţia ExxonMobil la proiectul Neptun Deep

Romgaz (SNG) va aloca dividende de 1,46 miliarde de lei, din care 1,39 miliarde de lei din profitul anului trecut, începând cu data de 27 iulie, conform hotărârii de astăzi a acţionarilor producătorului de gaze naturale cu sediul în Mediaş.

Dividendul unitar este de 3,8 lei/titlu care, faţă de preţul curent al acţiunii SNG, de 45,25 lei, oferă un randament brut de 8,4%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni SNG în data de 6 iulie.

Tot astăzi, acţionarii producătorului de gaze au aprobat, din nou, tranzacţia prin care producătorul de gaze cu sediul în Mediaş preia participaţia ExxonMobil la proiectul Neptun Deep, ce fusese aprobată iniţial la finele anului trecut.

Preţul de achiziţie este de 1,06 miliarde de dolari, care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maximă de zece milioane de dolari, în timp ce ajustarea negativă nu este limitată. La semnarea contractului de vânzare-cumpărare, Romgaz are obligaţia să achite către ExxonMobil suma de 106 milioane de dolari, reprezentând avans/depozit.

La jumătatea acestei luni, Romgaz a obţinut un credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank, care va fi folosit pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon. Finalizarea acesteia este condiţionată de îndeplinirea anumit condiţii şi este estimată pentru al doilea trimestru al anului. În prezent, proiectul de mare adâncime Neptun Deep, cu zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi, este deţinut în cote egale de ExxonMobil şi OMV Petrom.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Romgaz o companie de avut în portofoliu împreună cu OMV

    1. Doar pe termen mediu, 2022 și S1/23. Ambele vor trebui sa scoată bani grei pt investițiile offshore - dacă se mai fac...suspectez ca OMV s-a sucit pt ca nu le convine legea data chiar dacă e ceva mai favorabilă. Nimeni nu baga bani în drilling ca să-i dea la stat (supraimpozitare 80% la peste 120 lei/Mwh când pe piața OPCOM se tranzacționează cu 500 lei...)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro