Rompetrol a repornit instalaţiile de pe platforma Petromidia

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 noiembrie 2011

Rompetrol a repornit instalaţiile de pe platforma Petromidia

Grupul Rompetrol a finalizat lucrările de revizie şi de repornire a instalaţiilor de producţie din cadrul platformei Petromidia şi integrarea a şase noi instalaţii în fluxul operaţional, în acord cu programul de creştere a capacităţii de rafinărie la 5 milioane de tone de materie primă, potrivit unui comunicat al companiei.

"Programul de creştere a capacităţii de rafinare se va încheia în primul trimestru din 2012 şi va permite consolidarea şi dezvoltarea prezenţei Rompetrol în regiunea Europei Centrale şi de Est. Complexitatea şi amploarea proiectului a necesitat implicarea a peste 2.000 de persoane - angajaţi Rompetrol şi parteneri care au contribuit la realizarea cu succes şi în condiţii de siguranţă a peste 4.000 de operaţiuni", a declarat vicepreşedintele Diviziei de Rafinare şi Petrochimie a Grupului Rompetrol, Alexandru Nicolcioiu.

Programul de creştere a capacităţii rafinăriei a fost iniţiat în 2007 şi se ridică la o valoare totală estimată de peste 367 milioane dolari, termenul de finalizare fiind primul trimestru din 2012 când vor fi integrate în procesul de producţie alte trei noi instalaţii (instalaţia de hidrocracare blândă, instalaţia de producere a hidrogenului şi instalaţia de recuperare sulf).

În cadrul opririi programate s-au efectuat lucrări de mentenanţă specifice activităţii de rafinare, precum înlocuirea catalizatorilor pentru menţinerea şi creşterea calităţii carburanţilor, dar şi lucrări de modernizare a instalaţiei de desulfurare gaze şi de transformare a instalaţiei de desulfurare distilat de vid în instalaţie de desulfurare motorină. De asemenea, au fost finalizate şi integrate în fluxul tehnologic atât o nouă instalaţie de producere azot, cât şi un nou sis­tem de facle.

Pentru susţinerea activităţilor de petrochimie, grupul a finalizat modernizarea în această perioadă a instalaţiei de polietilene de înaltă densitate în vederea extinderii gamei de produse şi comercializării a patru noi sorturi cu aplicaţii speciale (corpuri suflate mari, folie foarte subţire, ţeavă, inclusiv ţeavă pentru transport gaze combustibile). Nivelul total al investiţiilor realizate de Rompetrol Petrochemicals în perioada 2002 -2010 se ridică la peste 107 milioane dolari şi au vizat creşterea activităţilor de profil, a capacităţilor de producţie, a calităţii şi a gamei de sortimente oferite.

Lucrările realizate în revizie au fost executate de Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

20 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2275
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5341
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7761
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0731

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro