Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia

R.S.
Piaţa de Capital / 8 martie

Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a început revizia generală a rafinăriei Petromidia, programată pentru perioada 8 martie - 26 aprilie, un proiect care vizează mentenanţa, recertificarea şi modernizarea unităţilor de producţie din cea mai mare rafinărie din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, în prima etapă a reviziei, toate instalaţiile îşi vor sista procesele operaţionale, produsul petrolier va fi eliminat din toate unităţile de producţie, urmând ca lucrările propriu-zise să dureze aproximativ 40 de zile. La finalul acestora, instalaţiile vor fi reintroduse, etapizat, în fluxul de producţie al rafinăriei, iar specialiştii estimează că Petromidia va putea reveni la capacitate optimă în luna mai.

Lucrările vor fi coordonate de Rominserv (contractorul general al KMG International) şi vor fi executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România şi din alte ţări europene, cu expertiză vastă în proiecte de o asemenea anvergură, informează comunicatul.

În cadrul programului de revizie vor fi implementate şi proiecte care vizează înlocuirea reactoarelor din instalaţia de Hidrofinare Motorină, modernizarea şi schimbarea unor componente şi subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalaţia de Cocsare Întârziată, este precizat în comunicat.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor, reprezentanţii tuturor companiilor implicate în proiect au luat măsuri suplimentare de protecţia muncii şi instruirea angajaţilor care îşi vor desfăşura activitatea pe platforma Petromidia, în acord cu politicile de siguranţă şi securitate ale Grupului KMG International.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie şi necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menită să asigure un grad ridicat de siguranţă, atât instalaţiilor tehnologice, cât şi angajaţilor de pe platformă, se arată în comunicat.

De asemenea, prin lucrările care vor fi efectuate, poate fi creat un cadru favorabil pentru viitoare investiţii în capacităţile de producţie, în cazul în care o potenţială dezvoltare a activelor operaţionale se va dovedi viabilă.

În timpul reviziei, rafinăria Vega Ploieşti îşi va reduce parţial activitatea, pentru o serie de lucrări de mentenanţă, dar şi pe fondul reducerii materiilor prime şi semifabricatelor furnizate de rafinăria Petromidia Năvodari, conform comunicatului.

În toată această perioadă, din stocuri proprii şi cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania va asigura necesarul de carburanţi de pe piaţa internă şi îşi va onora livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.

Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român, prin Minsterul Energiei (44,7%), potrivit comunicatului.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb