Rompetrol şi Dăruieşte Aripi amenajează prima cameră de anestezie pediatrică pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti

Miscellanea / 18 decembrie 2020

Rompetrol şi Dăruieşte Aripi amenajează prima cameră de anestezie pediatrică pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti

Rompetrol şi Asociaţia Dăruieşte Aripi au finalizat lucrările de construcţie şi dotarea cu echipamente a camerei de anestezie pentru RMN din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, cu o investiţie de 30,000 euro. Beneficiarii sunt sute de copii din toată ţara, internaţi anual cu afecţiuni oncologice, care evită astfel deplasările în alte spitale şi urmează în acelaşi loc, gratuit, întregul program de analize medicale şi tratament specializat, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International: "Multe din investiţiile noastre de anul acesta au mers către susţinerea sectorului medical şi mulţi dintre beneficiarii proiectelor noastre sunt copiii - fie prin proiecte de sănătate, sau de sprijin al sistemului de educaţie online. Anul acesta am eficientizat şi mai mult costurile interne pentru a putea redirecţiona fonduri suplimentare din partea companiei către sectoarele cu nevoi acute ale societăţii, iar acest proiect este un gest simbolic al Rompetrol, de Crăciun, în numele partenerilor noştri de business, pentru a ajuta cât mai mulţi copii care se confruntă şi cu tratament oncologic, şi cu temerile şi riscurile pandemiei."

Spaţiul modernizat are o suprafaţă de 50 mp şi îndeplineşte toate cerinţele unei structuri de anestezie- terapie intensivă, cu instalaţie proprie de climatizare şi gaze medicale. Până acum, examinarea RMN la copiii mici, în lipsa unui spaţiu adecvat, nu putea fi efectuată în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, deşi exista personal medical specializat. Secţia de oncologie pediatrică din cadrul acestui spital este cea mai mare din ţară, patologia pacienţilor fiind exclusive tumori solide, iar examinarea RMN este esenţiala în decizia privind protocoalele de chimioterapie, cât şi în procesul de monitorizare a bolii.

"Înainte de pandemie, când mergeam zilnic în secţia de oncologie pediatrică să înţeleg mai bine situaţia acestor copii de la faţa locului, dr. Monica Dragomir, şefa secţiei, mi-a semnalat lipsa unei structuri care să deservească administrarea anesteziei generale pentru examinarea RMN a copiilor, la spital. Am decis să demarăm proiectul, iar acum procedura a devenit complet gratuită şi sigură, copiii fiind trataţi într-un singur loc. Deplasarea în alte locuri pentru RMN venea şi cu un risc suplimentar de infectare cu Sars-Cov 2, şi cu costuri pentru familie. Mulţumim Rompetrol pentru sprijin, pentru această reuşită împreună"- Alina Pătrăhău, fondatoare a Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro